fbpx

İsviçre’de yeni seyahat uygulamaları yürürlükte

Paylaş

Federal Hükümet’in aldığı yeni kararlara göre bugünden itibaren, aşılanmamış veya Korona geçirmemiş kişiler İsviçre’ye girişte geçerli bir negatif test sonucu sunmak zorundalar. Ülkeye girişten sonra, dört ile yedi gün arasında ikinci bir test daha yapılması gerekiyor.

Aşılanmamış veya Korona geçirmemiş herkes, nereden geldiklerine ve hangi ulaşım aracıyla seyahat ettiklerine bakılmaksızın, İsviçre’ye girişte negatif bir test (antijen veya PCR) sonucu sunmak zorundalar.

İkinci test

İsviçre’ye girişten dört ile yedi gün arasından sonra ikinci bir testin daha sunulması gerekiyor. İsviçre’de gerçekleştirilecek olan bu testler ücretli olurken, test sonuçlarının kantonun sağlık birimlerine gönderilmesi gerekiyor.

Covid Sertifikası‘na sahip olanlar veya iyileşmiş kişiler için test zorunluluğu bulunmuyor. Uygulama dahilinde 16 yaşından küçük olanlar da testten muaf tutlacaklar.

Zorunlu form

İsviçre’ye gelen herkes; aşılanmış, iyileşmiş ve testi negatif çıkmış dahi olsa bir giriş formu (Passenger Locator Form, SwissPLF) doldurmaları gerekiyor. Bu form ile, kantonların aşılanmamış veya iyileşmemiş ve testle gelen kişilerin dört ile yedi gün sonra, ikinci bir test yapıp yapmadıkları kontrol edilecek.

Transit geçişler için test veya form gerekmiyor

İsviçre’de transit geçiş yapanlar, sınır ötesi taşıtlar ve sınır bölgelerinden İsviçre’ye çalışmak için gelen kişiler test ve form şartından muaf tutulacaklar.

Kantonlar, iyileşmemiş ve aşılanmamış kişilerin ikinci testi gerçekten yapıp yapmadıklarını belirlemek için yerinde kontroller yapacak. Kuralların ihlal edilmesi durumunda para cezası verilebilecek. Eksik test sertifikaları için 200 frank, doldurulmayan formlar için 100 frank ceza öngörülüyor.

Havayolları ve otobüs şirketleri, ülkeye giriş yapan kişilerin giriş formunu, Covid Sertifikası‘nı veya test sonucuna sahip olup olmadığını kontrol etmekle yükümlü olacaklar.

Sınır ötesi taşımada risk bazlı kontroller Federal Gümrük İdaresi (FCA) ve yerel polis birimlerince de gerçekleştirilecek.

Kaynak : Haber Podium