fbpx

Irkçılığa bulanan yeni korona varyant haberleri

Paylaş

Yeni koronavirüs varyantı Omikron’un Afrika üzerinden yayıldığına dair bilgilerin paylaşılması üzerine medya yabancı düşmanı ırkçı haberler yapmaya başladı.

Berlin’de göçmenlerin sorunlarını esprili bir şekilde gündeme taşıyan @berlinauslandermemes adlı instagram hesabı yapılan ırkçı haberleri derledi. DW Türkçe gibi gazetelerin de eleştirildiği paylaşımlar sonrası DW Türkçe haberinde düzeltme yaptı. Hesap sahibi, paylaştığı görsellere gelen ırkçı ve yabancı düşmanı yorumları da paylaşarak eleştirdi.

DW Türkçe haber görselinde siyahi yolcuların fotoğraflarını paylaştığı için eleştirildikten bir süre sonra haberin görselini değiştirdi.

Frankfurter Allgemeine koronanın göçmen arka planlı olduğunu iddia ederken, ZDF Heute yoğun bakım ünitelerinde göçmenlerin olduğunu iddia ediyor. Tagesschau ise mutasyon haberini paylaşırken yabancı, Afrika ve Güney Afrika etiketleriyle paylaşım yapıyor.

Bu haberlere gelen yorumlar da oldukça dikkat çekici, instagram hesabının teşhir ettiği bir yorumda Türklerin berberlerde ve marketlerde maske takmadığı hükümetin Türk topluluğuyla görüşmesi gerektiği şeklinde iddialar yer alıyor. Hesap Almanya gibi koronavirüs inkarcısı, aşı karşıtı beyazların olduğu bir ülkeden yapılan bu yorumu eleştiriyor. Bu şekilde paylaşım ve yorumların göçmenleri günah keçisi yapmak için kullanıldığının ve ırkçı olduğunun altını çiziyor.