fbpx

Almanya’da çiftçilerin hükumet protestoları sürüyor

Paylaş

Berlin’de hükümetin çiftçilere yönelik politikalarını eleştiren çiftçiler, Almanya hükümetini protesto etti.

Almanya’da çiftçiler, hükümeti protesto etti.

AA’nın aktardığı habere göre; Almanya’nın başkenti Berlin’deki Brandenburg Kapısı önünde toplanan çiftçiler, çeşitli sloganlar atarak, Alman hükümetinin çiftçilere yönelik politikalarını protesto etti.

Çiftçiler geçtiğimiz aylarda da “tasarruf önlemleri” çerçevesinde tarımsal dizel sübvansiyonunu kaldırmak isteyen hükümeti protesto etmişti.

NE OLMUŞTU?

Alman hükümeti, yılda yaklaşık 1 milyar avro tasarruf sağlamaya yönelik bütçe kesintilerinin bir parçası olarak çiftçiler için araç vergisi muafiyetlerini ve tarımsal dizel sübvansiyonunu sonlandırmayı planlamıştı.

Çiftçilerin Aralık 2023’te düzenlediği protestoların ardından bu kesintiler hafifletilmişti. Hükümet, aralık ayındaki protestoların ardından, çiftçiler için tarımsal mazot üzerindeki vergi indirimine aniden son vermek yerine, bunu bu yıl için yüzde 40, 2025 için yüzde 30 oranında azaltmayı, 2026’dan itibaren de tamamen kaldırmayı planladığını çiftçilerin araçlarına vergi muafiyetini kaldırmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Alman Çiftçiler Birliği, bunun Alman tarımını rekabetçi tutmak için yeterli olmadığını savunmuş ve bütçede kesintilerinin yükünün haksız yere kendilerine yüklendiğini, vergi indirimlerinin sona ermesinin çiftlikleri iflas ettireceğini ifade etmişti.