fbpx

Almanya’da yüz binler aşırı sağ ve faşizme karşı sokakta: Nazilere yer yok

Paylaş

Almanya’nın farklı kentlerinde yüz binlerce kişi yine ırkçılığa ve aşırı sağa karşı eylem düzenledi. Eylemlerde “Hep birlikte faşizme karşı”, “Bir daha asla”, “Nazilere yer yok” sloganları öne çıktı.

Almanya’da yüz bini aşkın kişi, milyonlarca yabancının ülkeden sürülmesine ilişkin planları olan aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif (AfD) Partisini protesto etmek amacıyla başkent Berlin’deki Federal Meclis binası Reichstag’ın önündeki alanda toplandı.

Ülkede faaliyet gösteren 1500’ü aşkın oluşum ve derneğin desteklediği El Ele İnisiyatifi “Biz yangın duvarıyız” sloganıyla düzenlediği protestoya katılımın fazla olması nedeniyle çevredeki caddeler ve başka alanlar, kitlenin kullanımına açıldı.

Eyleme katılanlar “Tüm Berlin AfD’den nefret ediyor” ve “Hep birlikte faşizme karşı” sloganları atarak “Bir daha asla, şimdi”, “AfD alternatif değildir”, “Nazilere yer yok”, “Nasyonal sosyalizmde özgürlük yoktur”, AfD yasağı şimdi” ve “Naziler dışarı” yazılı dövizler taşıdı.

Gösteri sırasında yapılan konuşmalarda AfD’ye ve aşırı sağa karşı toplumun her kesimi tarafından mücadele edilmesi istenirken Alman hükümetinin göçmen ve mülteci politikası eleştirildi.

Eyleme katılanlar gösteri sırasında el ele tutuşarak birlikte demokrasiyi ve meclisi savunacakları mesajı verirken bir grup “Filistin’e özgürlük” ve “Ateşkes şimdi” sloganları attı.

Eyleme 300 bin kişinin katıldığı belirtildi.