fbpx

Asuri-Süryani-Keldani kurumları: DEM Parti Milletvekili Sayın George Aslan irademizdir!

Paylaş

Asuri-Süryani-Keldani halklarının kurumları olan Mezopotamya Halk Kongresi (MHK), Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), Mezopotamya Dayanışma Derneği (MDD) ortak bir yazılı açıklama yaparak Dem Parti Mardin Milletvekili George Aslan’ın Süryanice konuştuğu için linç edilmek istenmesine tepki gösterdi.

Aslan, Meclis kürsüsünden Türkçe olarak gerçekleştirdiği Noel kutlamasını Asuri/Süryani/Keldani halkı için Süryanice kutlaması neticesinde başta İYİ Parti olmak üzere, MHP’li ve AKP’li vekillerinin linçe varan ağır hakaret ve saldırılarına maruz kalmıştı.

MÖP, MHK ve MDD yaptıkları ortak açıklamada DEM Parti Milletvekili Aslan’a gösterilen ırkçı tepkileri kınayarak, Asuri, Süryani, Keldani halkının bu coğrafya en eski halklarından biri olduğuna, dillerinin ve kültürlerinin en kadim birikimleri taşıdığını belirttiler. Açıklamada kurumlar George Aslan’a sahip çıkarak “DEM Milletvekili George Aslan’ı haklı tavrından, medeni cesaretinden ve konuşma hitabından dolayı kutluyor, selamlıyor ve Asuri/Süryani/Keldani ulusunun değerli bir karakteri, iradesi olduğunu belirtiyoruz!” dediler.

Ortak açıklama “2024 yılı tüm insanlık için, krizin, kaosun ve çatışmaların durduğu, tüm sorunların diyalog yoluyla çözüldüğü bir yıl olması dileğiyle insanlık, demokrasi ve özgürlükler uğruna emek veren herkesi selamlıyor, Şato Brichto/Yeni Yıl Kutlu Olsun Diyoruz!” diyerek bitirildi.