fbpx

Meksika Kongresi: yaklaşık 1000 yaşında iki uzaylı cesedi bulduk

Paylaş

Meksika parlamentosunda özel bir canlı yayın düzenleyen bilim insanları, yaklaşık 1000 yaşında oldukları tespit edilen ve iki uzaylıya ait olduklarını iddia ettikleri cesetleri kamuoyuyla paylaştı . Üç saat süren canlı yayına ABD ordusundan isimler de katıldı.

UFO araştırmacısı ve gazeteci Jaime Maussan, uzaylılara ait olduğu iddia edilen iki mumyayı parlamenterlerin huzurunda ve canlı yayın esnasında açtı.

Maussan, parlamenterlerin önünde verdiği ifadede, Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi’nde “UFO örnekleri” üzerinde çalışıldığını ve burada bilim insanların radyokarbon tarihlendirme yöntemiyle DNA kanıtları elde edebildiklerini söyledi.

Araştırmacı, bugün (13 Eylül) yaptığı açıklamada, “Bu örnekler bizim karasal evrimimizin bir parçası değil. Bunlar bir UFO enkazından sonra bulunan varlıklar da değil. Diatom (yosun) madenlerinde bulundular ve daha sonra fosilleştiler” dedi.

Peru’nun Cusco kentinde keşfedilen bu mumyalanmış örneklerin bin yıllık olduğu da iddia edildi.

Kare şeklindeki kutunun içinde gözlemcilere sunulan bedenlerden elde edilen DNA’nın diğer örneklerle karşılaştırıldığı ve örneklerin yüzde 30’undan fazlasının bilinen hiçbir canlıyla uyuşmadığı ileri sürüldü.

Kongredeki yeminli ifadelerinde bazı araştırmacılar, cesetlerden birinin içinde “yumurta” bulunduğunu ve her ikisinde de Osmiyum gibi son derece nadir metallerden yapılmış implantların tespit edildiği söylendi.

İfade sırasında mumyalaşmış bedenlerin röntgenleri de gösterildi.

İki cesedin tam olarak ne zaman bulunduğu açıklanmazken, üniversitedeki araştırmaların yeni yapıldığı öğrenildi.

Kongredeki uzmanlar milletvekillerine, madende bulunan ‘uzaylılara’ yaptıkları DNA testleri sonucunu da paylaştı. ‘Canlılardan’ birinin içinde embriyo bulunan yumurtalar taşıdığını, kadmiyum ve osmiyum metallerinden oluşan implantlar bulunduğunu belirtildi. Bir yetkili cesetlerin yakın zamanda Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi’nde (UNAM) incelendiğini ve burada bilim adamlarının onları radyokarbon tarihleme yöntemiyle yaşlarını belirlediğini kaydetti.

Meksika Hükümeti tarafından açıklanan uzaylıların 3D MR görüntüsü.

Maussan şarlatan mı?

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir flood paylaşan Foreign News Editorü Çağla Üren yapılan canlı yayını yorumlayarak UFO araştırmacısı ve gazeteci Jaime Maussan hakkında kimi iddialarda bulundu.

1. Bu oturum, Meksika Hükümeti’nin uzaylıları bulduğu ve dünyaya duyurduğu anlamına gelmiyor. Burada yalnızca bir grup araştırmacı, ellerindeki iki mumyalaşmış cesedi parlamenterlere ve halka göstererek ifade veriyor. Tıpkı geçenlerde ABD Kongresi’nde yapılan UFO oturumu gibi.

2. Bedenlerin uzaylı olduğunu iddia eden ve b sergilemeye  öncülük eden kişi UFO araştırmacısı ve gazeteci Jaime Maussan. Kendisi UFOlog diye niteleniyor. Önceki faaliyetleri son derece şaibeli.

3. Maussan ilk önce 2015’te yine bir uzaylıya ait olduğu iddia edilen mumyalanmış bir cesedin gösterildiği “Tanık Ol” adlı bir etkinliğe öncülük etmişti. Bu keşif daha sonra çürütülmüş ve cesedin bir insan çocuğuna ait olduğu gösterilmişti.

4. Maussan’ın ikinci fiyaskosu 2017’de oldu. Kendisi 2017’de Peru’nun Nazca bölgesinde keşfedilen 5 mumyanın analizinde de yer almıştı. Söz konusu mumyaların görüntüleri sansasyon yaratırken, 5 cansız bedenin uzun bir kafatasına sahip olduğu görülmüştü. Cesetlerin el ve ayakları üzerinde sadece üçer parmak olduğu göze çarpmıştı.

5. Tıpkı son olayda olduğu gibi bu cesetlerden elde edilen verilerin de fosil kayıtlarında bulunan hiçbir şeye benzemediği iddia edilmişti. Öte yandan bilim insanları kısa süre içine bu cesetlerin aslında uzaylılara ait olmadığını ortaya çıkarmıştı. Cesetlerin aslında gelişimsel bozukluklardan mustarip Nazca çocuklarına ait olduğu tespit edilmişti.

6. Yeni sergilenen cesetlere gelince Meksika Özerk Ulusal Üniversitesi’nin bunları incelediği ve DNA elde ettiği söyleniyor. Buna göre cesetler tam bin yaşında ve nadir bulunan elementler içeriyorlar. Ancak üniversitenin “Bunlar bizim gezegenin dışından” diye bir bulgusu yok.

7. Elde edilen DNA’nın diğer örneklerle karşılaştırıldığı ve örneklerin yüzde 30’undan fazlasının bilinen hiçbir canlıyla uyuşmadığı ileri sürülmüş. Tıpkı 2017’deki gibi.

8. Tüm bunlar Kongre’deki oturumun değersiz olduğu anlamına mı geliyor? Tabii ki değil. Görünen o ki Meksika bu türden iddiaları Kongre’de sergileyecek kadar ciddiye alıyor. Ancak bunun ardından da fiyasko çıkarsa bilimsel iddialara da zarar verebilir.

9. Son madde için “Bilinen hiçbir canlı” da demeyelim. Fosil kayıtlarındaki diğer DNA’larla karşılaştırıyolar ve uyuşturamıyorlar. Ama çalışma hakemli bir bilimsel dergide falan yayımlanmadığı için tam olarak ne yapmışlar diye açıp bakamıyoruz. Bu türden tüm çalışmalara zaten mesafeli bakmak lazım.

Meksika Kongresinde gerçekleştirilen canlı yayının tamamı şuradan izlenebilir:

Gaste Avrupa