fbpx

Münih’te küresel ısınmaya ve otomobil tekellerine karşı miting

Paylaş

Uluslararası Otomobil Fuarına (IAA) karşı Luitpoldpart’ta kurulan çadır kampta buluşan çevre örgütleri kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe 10 binden fazla kişi katıldı.

Münih’te dünyanın değişik ülkelerinden otomobil tekellerinin yeni ürünlerle açtığı Uluslararası Otomobil Fuarı (IAA) büyük protesto gösterileri eşliğinde sona erdi. Fuarın aşılışından önce kentte başlayan protesto gösterileri doruk noktasına ulaştı. Luitpoldpart’ta kurulan çadır kampta buluşan çevre örgütleri “#blockIAA” sloganıyla kent merkezine doğru yürüyüşe geçtiler. Yürüyüşe 10 binden fazla kişi katıldı.

Kapitalizme ve otomobil tekellerinin yöneticilerine tepkinin taşındığı pankart ve dövizler dikkat çekti. “Araba yerine bisiklet”, “Kapitalizmi yıkalım”, “Küresel ısınmaya son”, “Başka gezegen yok” gibi pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde hava sıcaklığına rağmen katılım yüksek oldu. Özellikle Almanya’nın değişik kentlerinden gelen gençlerin katılımı dikkat çekiciydi.

Eylemde sık sık “No IAA”, “Gelecek yoksa IAA da yok” şeklinde sloganlar atıldı. Değişik partilerin, sendikaların ve çevre örgütlerinin çağrısını yaptığı eylemde otomobil tekellerinin kamulaştırılması da dile getirildi.

Fuar haftası boyunca Münih’te BMW, Mercedes ve diğer otomobil tekellerinin binaları önünde eylemler yapılmıştı. Ayrıca bir grup çevreci de Ingolstadt’ta Audi fabrikasına giriş ve çıkışları bir süreliğine kapatmıştı.