fbpx

Filenin sultanları Avrupa Şampiyonu oldu

Paylaş

A Milli Voleybol Takımı, tarihinde üçüncü kez çıktığı Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası final maçında bu kez rakibini yenerek şampiyonluğa ulaştı.

A Milli Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonasında Sırbistan’a karşı oynadığı final mücadelesini kazanarak tarih yazdı.

Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası yarı final karşılaşmasında İtalya’yı 3-2 mağlup ederek finale yükselen Filenin Sultanları, Sırbistan engelini de aşarak tarihinde ilk şampiyonluğuna ulaştı.

İlk seti 27-25 kaybeden Türk Milli Takımı, baştan sona önde götürdüğü ikinci seti 25-21 önde tamamladı.

Palais 12 of Brussels Expo Stadyumunda oynanan maçta üçüncü sete yine hızlı başlayan Filenin Sultanları, önde götürdüğü seti son anlarda kaybetti ve böylece 2-1 geriye düştü.

Dördüncü sete yine önde başlayan A Milli Takımı, geriye düşmesine rağmen son sayılarda seti kazanarak durumu eşitledi.

Beşinci sette İtalyan Giovanni Guidetti yönetimindeki Sırbistan’ı 15-13 ile geçen Filenin Sultanları Avupa Şampiyonu oldu

Milli Takım şampiyonanın grup maçlarını lider tamamladı

 Son 16 turunda Belçika’yı 3-1’le geçen Türk Milli Takımı çeyrek finalde de Polonya’yı 3-0 mağlup etti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda şu ana kadar üçüncü kez finale yükselmeyi başardı.

2003 ve 2019 yıllarında final mücadelesi oynamaya hak kazanan Voleybol Takımı, her iki final maçını da kaybederek ikincilikle kalmıştı.

Olimpiyat Oyunları’nda ikincilik ve üçüncülüğü olan Sırbistan’ın dünya şampiyonalarında 2 altın, 1 bronzu, Avrupa şampiyonalarında ise 3 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalyası bulunuyor.

Bronz madalyayı Hollanda kazandı

Hollanda Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılan bronz madalya müsabakasında son Avrupa şampiyonu İtalya ile Hollanda karşılaştı.

Rakibini 25-23, 28-26 ve 25-20’lik setlerle 3-0 yenen Hollanda, organizasyonu üçüncü tamamladı.

Avrupa Şampiyonası tarihinde yedinci kez madalya kazanma başarısı gösteren Hollanda Kadın Voleybol Takımı, 1995’te altın, 1991, 2009, 2015, 2017’de gümüş, 1985’te ise yine bronz madalyayı ülkesine götürmüştü

Gaste Avrupa / Euronews