fbpx

Berlin yakınında aslan alarmı: ‘Evlerinizde kalın’

Paylaş

Almanya’nın başkenti Berlin’in güneyindeki bir bölgede yaşayanlara, başıboş dolaşan bir dişi aslanın aranması nedeniyle evlerinden çıkmamaları söylendi. Aslanın nereden kaçtığı henüz bilinmiyor.

Almanya’da polis başıboş dolaşan bir dişi aslanı ararken başkent Berlin’in güneybatısındaki sakinlerden kapalı alanlardan çıkmamalarını istedi. Almanya’nın başkentini çevreleyen seyrek nüfuslu Brandenburg eyaletinden polis sözcüsü, iki helikopterin konuşlandırılmasıyla gece başlayan polis operasyonunun perşembe günü erken saatlerde yüz memurun hayvanı aramasıyla genişletildiğini söyledi. Reuters haber ajansına telefonla bilgi veren sözcü, “Şu anda hayvanın dişi bir aslan olduğu varsayımı üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Arama alanı şu anda Brandenburg’un Kleinmachnow ve Stahnsdorf belediyelerini kapsıyor. Perşembe günü erken saatlerde Berlin polisi Twitter’dan yaptığı paylaşımda başkentin güney sınırını da içeren alarm durumuna geçildiğini duyurmuştu. Almanya’nın federal sivil koruma ofisi de yerel halka bir uyarı yayınlayarak evcil hayvanlarını kapalı alanlarda tutmalarını tavsiye etti. Ayrıca bölge sakinlerinden ormanda yürüyüşe çıkmamaları ve hayvanı görmeleri halinde evlerine ya da arabalarına sığınmaları istendi.

ASLANIN NEREDEN GELDİĞİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Polis sözcüsü aslanın nereden kaçtığının henüz bilinmediğini de açıkladı. Sözcü, bölgede hayvanat bahçeleri ve sirkler gibi aslan beslenebilecek bir dizi tesis bulunduğunu, ancak bu yerlerden hiçbirinin kayıp bir hayvan bildirmediğini söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek