fbpx

Erdoğan ve İsveç Başbakanı, NATO’nun davetiyle buluşacak

Paylaş

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in davetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’la İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bugün Litvanya’nın başkentinde bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Vilnius’ta düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, başkent Vilnius’ta yapılacak NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere 10-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunacak.

T24’ün haberine göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in davetiyle Erdoğan’la İsveç Başbakanı Ulf Kristersson bugün Litvanya’nın başkentinde bir araya gelecek. Toplantıda İsveç’in NATO üyeliği alınacak.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç, Stoltenberg’in de katılımıyla geçen hafta ortak mekanizma toplantısında bir araya gelmişti. Toplantıda İsveç’in üyeliğine dair pozitif bir karar verilmemişti. Macaristan da İsveç’in katılım protokollerini ulusal meclisinden hala geçirmedi.

Erdoğan, cuma günü İsveç’in NATO üyeliği süreciyle ilgili “Madrid’de ülkemize verilen sözlere riayet edilmesini bekliyoruz.” demişti.