fbpx

Amsterdam’da Erdoğan seçmenleri Kılıçdaroğlu destekçilerine saldırdı

Paylaş

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da oy verme işleminin son gününde gün boyu süren gerginlik, oy verme işlemlerinin sona ermesine kısa süre kala kavgaya dönüştü. AKP’li sandık görevlisinin CHP sandık görevlisine sözlü sataşmasının ardından önce sandık görevlileri arasında sonra da seçmenler arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından Amsterdam polisi olağanüstü durum ilan etti.

BBC Türkçe’nin haberine göre Hollanda’nın Lahey, Deventer ve Amsterdam’daki oy verme işlemi Pazar akşamı yerel saatle 21:00’de sona erdi. Görgü tanıklarına göre, AKP ve MHP’lilerin gün boyu sürdürdükleri sözlü tacizler, sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala, Cumhurbaşkanı adayları Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu seçmenleri arasında kavgaya dönüştü.

Oy verme işleminin yapıldığı RAI Fuar ve Kongre Merkezi sözcüsüne göre, kavga ilk önce, sandık başında görevli iki siyasi partinin temsilcileri arasında başladı.. Oy verme işleminin gerçekleştiği RAI Fuar ve Kongre Merkezi’ne polis helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi.

Amsterdam polis sözcüsü, Türkiye seçimleri için oy verme işleminin yapıldığı alanda “büyük bir olay” yaşandığını söyledi. Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosluğu yetkilileri, olaylarla ilgili açıklama yapmayacaklarını söyledi.

Sandık başında görevli yaklaşık 100 kişinin, olayın ardından hala RAI’de kaldığı ve oy sandıkları ile pusulaları güvence altına aldıkları belirtildi.

Hollanda’da yaklaşık 260 bin Türkiye vatandaşının oy kullanma hakkı bulunuyor.