fbpx

McDonald’s restoranlarında yüzlerce çocuk işçi çalıştırıldığı ortaya çıktı

Paylaş

ABD’de bazı eyaletlerdeki McDonald’s restoranlarında aralarında 10 yaşında iki çocuğun da bulunduğu 300’den fazla çocuğun yasa dışı çalıştırıldığı ortaya çıktı.

ABD Çalışma Bakanlığı bazı eyaletlerdeki McDonald’s restoranlarında aralarında 10 yaşında iki çocuğun da bulunduğu 300’den fazla çocuğun yasa dışı çalıştırıldığını açıkladı.

Bakanlıktan salı günü yapılan açıklamada, bir vakada müfettişlerin 10 yaşındaki iki çocuğun Louisville’de bulunan ve Bauer Food LLC şirketi tarafından işletilen bir McDonald’s restoranında gece 2’ye kadar ücretsiz olarak çalıştığını tespit ettiği belirtildi.

NBC News’te yer alan habere göre, müfettişler, iki çocuğun yemek siparişlerini hazırlayıp dağıttığını, mağazayı temizlediğini, arabaya servis penceresinde çalıştığını ve bir kasayı çalıştırdığını belgeledi. Ayrıca çocuklardan birinin, federal yasalara göre 16 yaşın altındaki işçiler için yasak olan fritöz çalıştırmasına da izin verilmiş.

Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre, 62 restorandan 45’i Kentucky eyaletinde bulunuyor.

Çalışma Bakanlığı, 10 yaşındaki iki çocuğun, Kentucky, Indiana, Maryland ve Ohio’daki 62 McDonald’s şubesinde federal çalışma yasalarını ihlal ederek çalıştırıldığı tespit edilen en az 305 çocuk arasında yer aldığını ve bu restoranların üç işletmeci şirket (Bauer Food LLC, Archways Richwood LLC ve Bell Restaurant Group I LLC) tarafından işletildiğini duyurdu.

Bauer Food LLC şirketi, McDonald’s restoranında çalıştırıldığı iddia edilen 10 yaşındaki iki çocuğun, ebeveynlerini iş yerinde ziyaret eden bir gece müdürünün çocukları olduğunu ve şirket yönetimi tarafından restoranın o bölümünde bulunmalarına izin verilmediğini ileri sürdü.

McDonald’s ABD kıdemli başkan yardımcısı ve insan kaynakları müdürü Tiffanie Boyd ise yaptığı açıklamada, “Bu raporlar kabul edilemez, son derece rahatsız edici ve McDonald’s markasının tamamı için sahip olduğumuz yüksek beklentilere aykırı” dedi.

Kaynak: Evrensel