fbpx

Arslan: 14 Mayıs’ta demokrasi kazansın

Paylaş

İsviçre Federal Parlamentosu Yeşiller / BastA! Milletvekili Sibel Arslan Bern Konsolosluğu’ndaki seçim merkezini ziyaret ederek sandık görevlilerine kolaylık, seçmenlere başarı diledi. Türkiye Bern Büyükelçisi Ece Acarsoy’la da görüşen Sibel Arslan 14 Nisan’da tamamlanacak seçimler için “demokrasi kazansın” dedi.

Sandık görevlileri ziyareti sırasında Arslan’a 29 Nisan’dan bu yana devam eden oylama işlemleriyle ilgili bilgi vererek oylama işlemlerinin 7 Nisan’da sona ereceğini bildirdiler. Oylamanın ilk beş gününde 7642 kişinin oy kullandığı belirtilirken, bu sayının Bern’e kayıtlı toplam seçmenin üçte birine karşılık geldiği belirtildi.

Arslan sandık görevlileri ve parti müşahitleriyle tek tek görüşerek oylama işlemlerinin nasıl gittiğine ilişkin bilgi aldı. Yeşil Sol Parti temsilcilerinin ve müşahitlerinin resmi sandık görevlisi olamamaktan kaynaklanan eksikliğe dikkat çektiği konuşmada, HDP’nin seçime girememesinden kaynaklanan bu aksaklığın haksız bir rekabete de yol açtığı vurgulandı. Yeşil Sol Parti temsilcileri Doğan Bekem ve Esma Uzun hala oyunu kullanmayan seçmenlere oyunu kullanma çağrısı yaparken, tüm vatandaşları da yakınlarını sandığa taşımak için gayret göstermeye davet etti.

Ziyaretin ardından kısa bir değerlendirme yapan Sibel Arslan adil seçimin demokrasilerin olmazsa olmazı olduğunu belirterek, halkın yönetime ve kendisi hakkında alınan kararlara ne kadar katılırsa demokrasinin o kadar gerçekleşeceğinin altını çizdi. İsviçre’deki Halk Oylamaları ve referandumları örnek gösteren Arslan, halkın sadece milletvekillerini seçme değil, onların hangi politikaları, uygulamaları hayata geçireceğine ilişkin de söz hakkına sahip olmaları gerektiğini belirtti.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimleri İsviçre, Avrupa ve tüm dünyanın dikkatle izlemekte olduğunu söyleyen Arslan, İsviçre’den de seçimlere gözlemek üzere aralarında İsviçreli parlamenterlerin de olduğu bir heyetin seçim günü Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde konuşlanacağını da belirtti.

Arslan 14 Mayıs’ta “demokrasinin kazanması” temennisini paylaşarak, seçim sonuçlarını kabul etmenin Türkiye’de demokrasinin olgunlaşmakta olduğunun en önemli göstergesi olacağına dikkat çekti.

Avrupa Forum – Bern