fbpx

Yeşil Sol Parti adayı Hatimoğulları: Bu iktidar kesinlikle gidecek

Paylaş

Yeşil Sol Parti Adana milletvekili adayı Tülay Hatimoğulları, hedeflerinin vekil sayısını ikiye katlamak olduğunu söyledi. Hatimoğulları, ‘Bu iktidar kesinlikle gidecek. Yeşil Sol Parti’ye bizim toplum olarak daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor’ dedi.

HDP Adana Milletvekili ve aynı zamanda Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) adayı Tülay Hatimoğulları, Adana’da güçlü bir seçmen potansiyelinin olduğunu, önceki seçimdeki 2 vekil sayısını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Hatimoğulları, halkın otoriterleşmeden ve diktatörlükten kurtulma eğiliminin Yeşil Sol Parti ile mümkün olacağını vurguladı.

‘HDP FİKRİYATININ ELBETTE MECLİS’E TAŞINMASI İÇİN YEŞİL SOL DİYECEĞİZ’

Hatimoğulları, “Neden Yeşil Sol Parti? Daha fazla soldan vekilin, daha fazla Alevi vekilin, daha fazla Kürt vekilin, daha çok kadın vekilin, daha çok sosyalistin Meclis’e girmesi için adresimiz Yeşil Sol. HDP fikriyatının elbette Meclis’e taşınması için Yeşil Sol diyeceğiz” dedi.

Adana’nın mevcut sorunlarının başında işsizlikle birlikte derinleşen yoksulluğun geldiğini belirten Hatimoğulları, Yeşil Sol Parti’nin işsizlik ve yoksullukla mücadele noktasında önemli bir noktada olduğunu, halklar, emekçiler ve işçilerin adresi olduğunu dile getirdi.

AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddeti ve katliamların katlanarak arttığına dikkat çeken Hatimoğulları, Adana’da kadın cinayetlerinin Türkiye ortalamasının üstünde olduğuna değindi.

Hatimoğulları, Yeşil Sol Parti’nin kadına yönelik şiddet konusunda en net tutumu ortaya koyduğunu belirterek, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın uygulanması için de büyük bir mücadele yürüteceğini ifade etti.

‘BÜTÇENİN SAVAŞA DEĞİL, HALKA AYRILMALI’

Türkiye’nin en büyük sorununun Kürt sorunu olup, Türkiye’nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunu aktaran Hatimoğulları, iktidarın yoksulluk ile mücadele etmesi gerektiği yerde ‘güvenlikçi’ politikalara bütçe ayrıldığına dikkat çekti.

Bütçenin savaşa değil, halka ayrılması için Kürt sorunun çözülmesi gerektiğini belirten Hatimoğulları, Kürt halkının haklarına kavuşmasının, tüm halkların haklarına kavuşmasının önünü açacağını dile getirdi.

Hatimoğulları, Kürt sorunu olmak üzere kadın, genç, çocuk, işçi ve emekçilerin sorunlarının çözüm için çalışacaklarını ifade ederek, Kürt sorunun çözümünün ise İmralı tecridinin kaldırılmasıyla mümkün olacağını vurguladı.

‘SANDIKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Sandık güvenliğine dair çalışmalarının devam ettiğini, her sandıkta müşahitler bulundurup, oylarına sahip çıkacaklarını aktaran Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Bu iktidar kesinlikle kaybedecek, gidecek. Adana’da daha önce iki vekil vardı. Biz şimdi iki vekili aşan bir düzeyde oy almayı hedefliyoruz. Daha çok milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla burada Yeşil Sol Parti’ye bizim toplum olarak daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor.”

Kaynak: MA