fbpx

Frankfurt Belediye Başkanı, Rojava doğumlu Mike Josef oldu

Paylaş

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) Frankfurt belediye başkanlığı için aday gösterdiği Rojava’nın Qamişlo kenti doğumlu Mike Josef, oyların 51,7’sini alarak başkan seçildi.

İkinci tura kalan seçimlerde, Josef, rakibi Almanya Hristiyan Demokrat Birliği’nden (CDU) Uwe Becker’i oyların yüzde 51,7’sini alarak geride bıraktı.

İlk turda Becker öndeydi

İlk turda Josef yüzde 24, Becker ise yüzde 34,5 oranında oy almıştı. Josef’in seçim vaatleri arasında uygun fiyatlı kiralar gibi sosyal konular yer alıyordu.

Josef, makamını kullanarak yüksek maaşlı bir iş ayarladığı gerekçesiyle halk oylamasıyla koltuğundan olan Peter Feldmann’ın yerini alacak. Peter Feldmann hakkında eşi Zübeyde Feldmann için belediyede iyi maaşlı bir iş ayarladığı gerekçesiyle dava açılmıştı.

Mike Josef kimdir?

Rojava’nın Qamişlo kenti doğumlu, Hıristiyan azınlığın bir parçası olan aileye mensup. 40 yaşındaki Josef ailesiyle birlikte Almanya’nın Baden-Württember bölgesine göç etmişti. Goethe Üniversitesi’nde siyaset bilimi, tarih ve hukuk okudu. 2010 yılında siyaset bilimi bölümünden mezun oldu.

2013’ten 11 Kasım 2022’ye kadar Frankfurt SPD’nin başkanlığını üstlenen 40 yaşındaki Mike Josef, evli ve iki oğlu var.

Kaynak: Bianet