fbpx

AYM, HDP’nin sözlü savunmayı seçim sonrasına erteleme talebini reddetti

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM), 11 Nisan’da görülecek HDP’nin kapatma davasında sözlü savunma tarihini seçim sonrasına erteleme talebini reddetti.

HDP’nin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca açılan kapatma davasında yapılacak sözlü savunmanın 14 Mayıs seçimlerinden sonrasına ertelenmesi talebine Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) ret geldi. HDP, seçim öncesi kapatılma baskısına karşı savunmanın ertelenmesini talep etmişti.

Karar oy birliğiyle

Ancak Anayasa Mahkemesi, bugün yaptığı toplantıda başvuruyu reddetti. Toplam 15 üyesi bulunan ve 2 Şubat’ta yapılan seçimle başkanlığa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğini alan İrfan Fidan’ın seçildiği AYM kararı oybirliğiyle aldı.

Tarih değişmedi

HDP’ye yönelik kapatma davasında, sözlü savunma tarihi 14 Mart olarak belirlemişti. Parti, Maraş depremleri nedeniyle savunmanın üç ay ertelenmesini talep etmişti. Talebi değerlendiren AYM ise üç yerine bir ay erteleme kararı vermişti. Buna göre HDP, kapatma davasına ilişkin 11 Nisan’da sözlü savunma yapacaktı. Parti, seçimlere bir ay kala kapatma baskısının anti demokratik olacağı gerekçesiyle sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılması için bir kez daha talepte bulunmuştu.