fbpx

Hatay’da Geri Döneceğiz ve Yeniden İnşa Edeceğiz platformu kuruldu

Paylaş

Depremin ardından şehirlerin yeniden inşa edilmesi sürecinin nasıl yapılacağı ile ilgili tartışmalar sürerken Hatay halkı ‘Geri Döneceğiz ve Yeniden İnşa Edeceğiz’ isimli bir oluşum kuruldu.

Mahallelerde halkın kendi öz gücüyle ortaya çıkan “Geri Döneceğiz ve Yeniden İnşa Edeceğiz” oluşumu, kentlerin yeniden inşasında kâr hırsı ve ranta karşı mücadeleyi örgütlüyor. Oluşumun bünyesindeki gönüllü avukatlar da mahallelerde toplantılar yaparak, halka hukuki destek veriyor.

Sosyal medyada da ilgi gören oluşuma yalnızca Hatay’dan değil ülkenin pek çok ilinden destek geldi. Aralarında hukukçu, öğretmen, mimar, sanatçı ve daha bir çok meslek grubundan kişinin bulunduğu “Geri Döneceğiz” oluşumuna ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“‘Geri Döneceğiz’, yıkılan şehirlerde felaketi kıyamete çeviren tecrit ve sorumsuzluğun insanlarda yarattığı ikinci büyük yıkıma karşı ilk reflekstir. Geri Döneceğiz, tabiata karşı kaybedilmiş bu savaşta çaresizlik içine itilip tahliyeye zorlanan insanların geriye dönüp ‘elbet bir gün’ demesidir. Acımızı dahi yaşayamazken ağzının suyu akan müteahhitlere inat bedenen evinden çıkmayanların, seralarda ateşin başında sabahlayanların, ruhen sevdiklerini uğurlamak üzere çıktıkları yolda akıllarındaki düşüncedir. Aramızdan aldıkları isimlerin mahallelere verilmesidir. Sokaklarımıza isme edilmesidir. Şarkılarımıza, şiirlerimize gelerek aramıza yeniden katılacakları yoldur. Geri Döneceğiz devrilen rakı masasının doğrulmasıdır, düşen kahve fincanlarının raflara dizilmesidir. Bir sokağı boydan boya kapatan bayram sofralarının yeniden kurulması, şarkılar söylenmesidir. Portakal bahçelerinde gizli gizli öpüşmektir. Yasemin kokan bir sokakta el ele sarhoş gezmektir. O eski taş sokağın köşesinde kalbin kalbe değmesidir. Geri döneceğiz ve kalbim kalbine yeniden değecek.”

Kaynak: Duvar-Cihan Başakçıoğlu