fbpx

Tecavüz mağdurunun ötenazi hakkı onaylandı

Paylaş

Belçika’da 2016 yılında tecavüze uğrayan ve ardından ciddi psikolojik bunalıma giren kadına, kendi talebi üzerine ötanazi hakkı tanındı.

50 yaşındaki kadının, ötanazi talebine “dayanılmaz psikolojik sorunlar” yaşadığı gerekçesiyle çocuklarının da destek verdiği bildirildi.

Belçika basınında yer alan haberlere göre, kadın Brüksel’in kuzeyinde Flaman bölgesindeki Vilvorde kasabasında sabah koşusu yaparken bir erkeğin şiddet kullanarak ve bıçak tehdidiyle defalarca tecavüzüne uğramıştı.

Tecavüz öncesi eşi ve iki çocuğuyla mutlu bir yaşam sürdüren kadın, başından geçen olayın ardından ciddi bir travma yaşayarak büyük bir psikolojik bunalıma sürüklendi.

Sürekli intiharı düşünen, panik atak ve psikolojik krizleri sıklaşan kadın, bir süre psikiyatri kliniğinde tedavi görmesine rağmen bir türlü eski sağlığına kavuşamadı.

Sürekli uyku sorunu çeken, kocasından ve çocuklarından uzaklaşan kadın haftada üç seans psikiyatri tedavisine rağmen, tecavüzün şokunu atamadı.

Ötanaziden önce, saldırganın mahkemesinin sonlanmasını bekliyor
Yasal olarak ötanazi hakkını alan kadının, bu amacına ulaşmadan önce kısa bir süre sonra cezaevindeki saldırganın mahkemede alacağı cezayı görmek için son duruşmaların tamamlanmasını beklediği bildirildi.

Belçika’da ötanazi hakkı için uzman doktorların bu konuda öncelikle rapor vermesi gerekiyor.

Doktorlar, bir hastanın “sürekli, dayanılmaz, yatıştırılamaz fiziksel ve zihinsel acıları olması halinde bu yönde olumlu rapor verebiliyor.

Bu olayda üç uzman doktor oybirliğiyle, kendisinin “dayanılmaz ruhi sancılar” içinde olduğu gerekçesiyle ötanaziye yeşil ışık yaktı.

Kaynak: Euronews Türkçe