fbpx

Türkiye’de 7.4 büyüklüğünde deprem, çok fazla can kaybı var

Paylaş

Sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem nedeniyle binaların yıkıldığı, can ve mal kaybının yaşandığı bilgileri geliyor.

Depremden Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Adana, Elazığ, Malatya ve Şanlıurfa’da binaların yıkıldığı açıklandı. Bölgede ciddi bir koordinasyon sorunu yaşandığı bildiriliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Saat 10.00 itibariyle açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şimdiye kadar toplam 284 can kaybının yaşandığını, 2 bin 323 kişinin yaralandığını, 1710 binanın yıkıldığını açıkladı. Oktay, Hatay Havalimanı’nın uçuşlara tamamen kapatıldığını, Kahramanmaraş ve Gaziantep havalimanlarının ise sivil uçuşlara kapatıldığını kaydetti. Oktay, “Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Pazarcık, Narlı, Besni, Nurdağı, Gölbaşı, İslahiye, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerine doğalgaz akışı durdurulmuştur” bilgisini verdi.

Pek çok ilden deprem bölgelerine personel ve erzak yardımı yola çıktı. AFAD, vatandaşları deprem sonrası cep telefonlarıyla iletişime dair, “Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi SMS ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapınız. Hayati durumlar dışında telefon görüşmesi yapmaktan kaçının” diye uyardı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan da vatandaşlar yolları boş bırakması, telefonları meşgul etmemesi, hasarlı evlere girilmemesi konusunda uyarılırdı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil” dedi, “Hasar ciddi” ifadesini kullandı.

Kaynak: TV24