fbpx

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye Büyükelçiliğine sert uyarı

Paylaş

AKP Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Almanya’nın Neuss kentinde 13 Ocak’ta yaptığı konuşma ile ilgili Almanya Dışişleri Bakanlığı sert bir açıklama yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, “Türk Büyükelçiliğinin” bugün bakanlığa çağırıldığını ve Neuss kentindekine benzer etkinliklerin tekrarlanmaması için Ankara’nın uyarıldığını duyurdu.

Diplomatik girişimini Twitter paylaşımıyla duyuran Bakanlık, “Almanya’da, kışkırtma ve nefret söylemlerine yer yok” mesajını paylaştı.

Açıklamada ayrıca Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ne, Türk siyasetçilerin Almanya’da ancak Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan izin alınması kaydıyla seçim etkinliği düzenleyebileceğinin hatırlatıldığına işaret edildi ve bunun “yanlış anlaşılmaya mahal verilmeyecek şekilde” aktarıldığı da vurgulandı.

Açıklamada, “Türk temsilciler oyun kurallarına uymadıkları takdirde, bunun sonuçlarını değerlendirmek zorundayız” denildi.

Açıkgöz ne demişti?
Açıkgöz’ün, ”Onlara Türkiye’de yaşam hakkı tanımadığımız gibi Almanya’da da tanımayacağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar PKK denen terör örgütünü, FETÖ denen terör örgütünü bitireceğiz” şeklindeki ifadeleri Almanya’da geniş yankı buldu.

Kaynak: DW Türkçe