fbpx

California Üniversitesi grevi sonuç verdi

Paylaş

California Üniversitesinde akademik personelin katıldığı, 6 haftayla ülke tarihinin bir yüksek öğrenim kurumunda gerçekleştirilen en uzun süreli grevi, ücretlere kademeli yüzde 66 zamla sona erdi.

California Üniversitesinde on binlerce akademik personelin katıldığı, 6 haftayla ülkede bugüne kadar bir yüksek öğrenim kurumunda gerçekleştirilen en uzun süreli grev, kademeli yüzde 66 zam anlaşmasıyla sona erdi.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre otomotiv, sağlık ve yüksek eğitim sektöründe binlerce çalışanı temsil eden United Auto Workers adlı sendikaya bağlı yaklaşık 48 bin California Üniversitesi akademi çalışanı, 14 Kasım’da üniversitenin tüm kampüslerinde grev başlattı.

Öğretim görevlileri, araştırmacılar, asistan eğitmenler ve öğrenci eğitmenlerin de aralarında olduğu binlerce çalışanın iş bırakmasıyla birlikte köklü üniversitede dönem sonu sınavları aksadı.

Sendika yetkilileri, üniversitenin 10 kampüsünü etkileyen grevin, dün sona erdiğini açıkladı.

Sendika temsilcileri ve üniversite yönetimi arasında varılan anlaşmaya göre, tüm akademik personelin ücretleri önümüzdeki iki buçuk yıl içinde kademeli olarak yüzde 66 oranında arttırılacak.

Üniversite yetkililerinin aktardığına göre, 2024 akademik yılındn itibaren öğretim görevlilerinin 9 aylık asgari ücreti ünversitenin Berkeley kampüsünde 35 bin 500 dolar, San Francisco ve Los Angeles kampüslerindeyse 34 bin dolardan başlayacak.

Bazı sendika üyeleri, varılan anlaşma sonucunda belirlenen ücretlerin bölgedeki hayat pahalılığı karşısında yetersiz olduğunu söylüyor.