fbpx

İsviçre Federal Konsey üçüncü cinsiyeti reddediyor

Paylaş

Federal Konsey, ikili cinsiyet modelinin İsviçre toplumuna hâlâ sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirterek, modeli değiştirmenin “mantıklı olmayacağını” öne sürdü.

Çarşamba günü yayınladığı raporda Federal Konsey, ikili cinsiyetin gelecekte de böyle kalması gerektiğini yazdı. Konfederasyon ve kantonlarda çok sayıda yasal düzenleme yapılmasını gerektireceğini belirten Federal Konsey, yaptığı açıklamada bu modelin değiştirilmesinin “mantıklı” olmayacağını öne sürerek şu ifadelere yer verdi:

Federal Konsey;

“Cinsiyet kaydı olmayan veya sicile erkek veya kadın dışında bir cinsiyetle kaydedilen kişiler için, örneğin zorunlu askerlik durumunda herhangi bir düzenleme içermediğinden, Federal Anayasa da değiştirilmelidir. Üçüncü bir cinsiyetin tanıtılması, uyarlanması gereken çok sayıda başka kayıt üzerinde de bir etkiye sahip olacaktır. İstatistik koleksiyonunun da yeniden tasarlanması gerekecektir. Yeni bir toplumsal cinsiyet modelinin toplumdaki etkileri henüz yeterince tartışılmamıştır. Bu nedenle, üçüncü bir cinsiyetin getirilmesi veya cinsiyet kaydından genel olarak vazgeçilmesi için ön koşullar şu anda verilmemiştir. İnsan Tıbbı Alanında Ulusal Etik Kurulu (NEK) da 2020 tarihli raporunda bu tutumu paylaşıyor. Mevcut düzenlemelerin ve uygulamanın yetersiz olduğunu, ancak öncelikle görev için sosyal ön koşulların yetersiz olduğunu belirtiyor. ikili cinsiyet modelinin oluşturulması gerekecekti.”

GasteAvupa