fbpx

İHD İsviçre: Herkes için insan hakları!

Paylaş

İHD İsviçre Temsilciliği 10-17 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası kapsamında İsviçre’nin Bern şehrinde bir etkinlik düzenledi. İHD Onursal Başkanı Akın Birdal’ın bir video mesajla katıldığı etkinlikte İHD İsviçre Temsilciliği adına Ahmet Dağlı konuştu. Etkinlikte müzisyen Mikail Aslan ve İrşad Aydın da sahne aldı.

Çok sayıda kurum temsilcisinin de hazır bulunduğu etkinliğe SYKP Kurucu Eş Başkanı Tuncay Yılmaz, Diyarbakır Belediyesi eski Eş Başkanı Fırat Anlı, Batman Belediyesi Eski Eş Başkanı Nejdet Atalay da katıldı.

İHD Onursal Başkanı Akın Birdal video mesajında 1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen İnsan Hakları Bildirgesinden her geçen gün daha da uzaklaşıldığını belirterek, kapitalist emperyalist sistemin halkların, insanların özgürlüğüne prangalar vurmak istediğini, yaşamın her alanında buna karşı mücadelelerin devam ettiğini vurguladı. Kapitalizmin içine düştüğü çoklu kriz ve bunalımdan çıkışın yolunun barış ve adalette olduğunu belirten Birdal, yaşananın ise bunun tam tersi olduğunu söyledi.

Akın Birdal sözlerini “insanlığa karşı işlenen tüm suçların halkların direnişiyle püskürtülecektir” diyerek Türkiye’deki hak ihlallerine, savaş suçlarına dikkat çekti. Bütün bu karamsar tabloya karşı ezilen, emekçi halkların ve onların örgütlerinin birlikte mücadelesinin tek çözüm yolu olduğunu vurgulayan Birdal, bu birlikteliğin barış ve adaletin tesisi için tek umut olduğunu belirterek mesajını tamamladı.

Akın Birdal- İHD Onursal Başkanı

“Şebnem Korur Fincancı’ya atfediyoruz”

İnsan Hakları Derneği İsviçre Temsilciliği adına konuşma yapan Ahmet Dağlı ise dünya genelindeki hak ihlallerine karşı halkların birleşik sesini güçlendirmenin aciliyetine vurgu yaparak başladı. Etkinliği geçtiğimiz günlerde tutuklanan insan hakları savunucusu Şebnem Korur Fincancı’ya atfettiklerini belirten Dağlı, cezaevlerindeki tüm devrimci tutsakları selamlayarak sözlerini sürdürdü. Ahmet Dağlı kapitalist emperyalist sistemin, faşist rejimlerin baskılarına karşı bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da cevaplarının direniş olacağının altını çizdi.

Ahmet Dağlı- İHD İsviçre Temsilciliği

İnsan hakları savunucularının onurlu ve başı dik bir yaşam sürdüğünü belirten Dağlı, iktidarların ve onların yaptıklarını destekleyenlerin ise er geç yaptıklarının hesabını vereceğini, tarihe insanlık suçu işleyenler olarak yazılacaklarını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik İrşad Aydın ve Mikail Aslan’ın ezgileriyle devam etti.