fbpx

Yunanistan’dan Erdoğan’a füze yanıtı: Kuzey Kore tavırlarına NATO’da yer yok

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Tayfun füzelerini kast ederek Yunanistan’a “Sen rahat durmazsan, vuracak tabii” demesine Atina’dan tepki geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, “Kuzey Kore tavırları NATO’ya giremez ve girmemelidir” dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Sen rahat durmazsan vuracak tabii” sözlerine tepki gösterdi. Dendias, Erdoğan’ın sözlerini “Kuzey Kore tavırları” olarak niteledi.

Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısı için gittiği Brüksel’den konuşan Dendias, “Müttefik bir ülkenin, bir NATO üyesinin, Yunanistan’ı karşı füze saldırısıyla tehdit etmesi kabul edilemez ve evrensel olarak kınanmalıdır” dedi. Dendias, “Kuzey Kore tavırları Kuzey Atlantik İttifakı’na (NATO) giremez ve girmemelidir” diye konuştu.

Erdoğan ne dedi?

Erdoğan dün Samsun’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: “Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan’ı ürkütüyor. ‘Tayfun’ diyorsun, Yunan ürküyor, ‘Atina’yı vurur’ diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle.”