fbpx

Dresden’de rehine operasyonu

Paylaş

Almanya’nın Dresden kentinde bir alışveriş merkezinde yaşanan rehine olayı polisin düzenlediği operasyonla son buldu. Gözaltına alınan şüphelinin olaydan önce annesini öldürmüş olduğundan şüpheleniliyor.

Almanya’nın Dresden kentindeki bir alışveriş merkezinde yaşanan rehin alma olayı nedeniyle polis, büyük çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyonun sonlandığı, bir çocuğu ve bir çalışanı rehin alan şüphelinin ağır yaralı olarak yakalandığı duyuruldu. Alman haber ajansı dpa‘ya konuşan bir polis sözcüsü şüphelinin operasyon esnasında yaralanıp yaralanmadığının henüz bilinmediğini kaydetti. Rehinelerin durumunun ise iyi olduğu belirtildi.

“Şüpheli annesini öldürmüş olabilir”

Kentin Prohlis bölgesinde sabah saatlerinde bir apartman dairesinde bulunan kadın cesedenin 40 yaşındaki şüphelinin annesi olduğu ve iki olay arasında bağlantı bulunduğu belirtildi.

62 yaşındaki annesini öldürdükten sonra Dresden’in tarihi şehir merkezindeki Altmarkt-Galerie adlı alışveriş merkezine gelmiş olabileceği belirtilen şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığına dair emareler gözlendiği kaydedildi. Polisten yapılan açıklamada, şüphelinin “psikolojik rahatsızlığı” olduğundan yola çıkıldığı kaydedildi. Alışveriş merkezi ve çevresini tahliye eden polis, şehir sakinlerine kent merkezinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

Kaynak: DW Türkçe