fbpx

Beştaş: Şebnem Korur Fincancı neden tutuklu?

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, TSK’nin PKK’ye dönük kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin “gerekli inceleme yapıldı” açıklamasının ardından HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş’tan bir yanıt geldi.

Milli Savunma Bakanu Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK’ye karşı kimyasal silah kullandığı iddilarına ilişkin bugün yaptığı açıklamada, 24 Kasım’da bölgeye heyet gönderdiklerini söyleyerek, “Hiçbirinde hiçbir şekilde kimyasal silah olmadığı raporu şu an elimizde” dedi.

Bölgede yapılan inceleme ve ölçümlerin derlenerek Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında incelendikten sonra raporlaştırıldığını kaydeden Akar açıklamasında şunlara yer verdi:

“Sağlık düzenindeki sistemin geliştirilebilmesi için Sağlık Bakanlığı’yla çalışmalarımız devam ediyor. Teröristlerin derhal adalete teslim olması lazım. Ne zaman adalete teslim olurlarsa derhal operasyonlarda biter. Biz, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak egemen, bağımsız bir devletiz. Kendi kendimizi değerlendirme kapasitesine sahibiz, dışarıdan kimseyi kabul etmeyiz. İzah ettiğim operasyonlarımız, meşru müdafaa kapsamında uluslararası hukuka uygun, teröristlere karşı hedef alınarak devam edecek. Bölgede yaşayan masum insanlara karşı hiçbir şekilde tavrımızın olmadığını herkes bilsin.

24 Kasım’da heyet teşkil ettik her şeye rağmen. Heyet gitti, inceleme ve ölçümleri yaptı. Bunların hepsini derlediler, toparladılar, getirdiler Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarına verdiler. Hiçbirinde hiçbir şekilde kimyasal olmadığı raporu şu anda elimizde”

Beştaş: Fincancı neden tutuklu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kimyasal silah iddialarının araştırılması gerektiğini söylediği için hedef gösterilen ve tutuklanan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın neden tutuklu olduğunu sordu.

Sosyal medya hesabından bir bir açıklama yapan Beştaş, “Hulusi Akar kimyasal silah konusu ile ilgili bir heyet oluşturduklarını, ilgili yerlerde inceleme yapılıp bulguların sağlık bakanlığı ile incelendiğini ve herhangi bir kanıtın olmadığını söyledi. Madem incelediniz Şebnem Korur Fincancı neden tutuklu? O hâlde hemen tahliye edin.” ifadelerini kullandı.