fbpx

Tülay Hatimoğulları: Taksim saldırısıyla sınır ötesi operasyonun taşları döşendi

Paylaş

Meclis’te İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya ilişkin konuşan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “AKP iktidarı bu katliamları arttırarak; Türkiye’nin dört bir yanında hücre evleri oluşturmuş olan selefi cihadist grupları, adeta besleyerek bunlar üzerinden Türkiye’deki seçimi kazanmak istiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, TBMM Genel Kurulu’nda İstikal Caddesi’nde gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin konuştu.

HDP geçtiğimiz hafta İstiklal Caddesi bombalı saldırısını Meclis’e taşımış ve araştırılsın demişti. HDP’nin araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti. Hatimoğulları, ”Taksim’de gerçekleşen bu kanlı saldırının neden gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri daha dün gibi hafızalarda” ifadelerini kullandı.

Tülay Hatimoğulları Meclis konuşmasında şunları ifade etti:

“Taksim saldırısının araştırılmasıyla ilgili geçen hafta bizler Halkların Demokratik Partisi olarak yine meclisin gündemine taşıdık. Dedik ki bu konu araştırılsın ama yine iktidarın ortağıyla birlikte verdiği oylarla reddedilmiş oldu. İktidarın mensubu olan milletvekillerinin Taksim patlamasındaki gerçekleri açığa çıkarma gibi bir dertleri ve niyetleri olmadığı gibi bir de bunun üzerini örtme konusunda da bayağı mahirce işler sergiliyorlar. Bakın bu patlamada, İçişleri Bakanı’nın yaptığı bir açıklama ötekini tutmadı. Böyle bir İçişleri Bakanı şimdiye kadar başka ülkede olsa onlarca kez istifa etmiş olmalıydı. Ve yine İçişleri Bakanı sürekli kamuoyunu yanlış bilgilendirdi. Gerçekleşmiş olan sınır ötesi operasyonun adeta taşları döşendi.

Onlarca kez istifa etmiş olmalıydı’
İlişkiler apaçık ortada’

Bu katliamı gerçekleştiren kişinin akraba ilişkilerine, telefonla ilgili yaptığı bütün görüşmelere bakıldığı zaman apaçık ortaya şu çıkıyor: İktidarın bu güne kadar eğitimle donattığı ve iktidarın Suriye’nin Kuvayi Milliyesi olarak tariflediği Suriye Milli Ordusu’na bağlı. Sultan Murat tugaylarına ait olduğu, mensubu olduğu apaçık ortada bu ilişkileri yine bizler verdikleri ifadelerden görebiliyoruz. Diğer yandan MHP Güçlü Konak İlçe Başkanı’nın telefonundan çeşitli görüşmeler yapılmış. Taksim’de gerçekleşen bu kanlı saldırının neden gerçekleştiğini çok iyi biliyoruz. 7 Haziran, 1 Kasım seçimleri daha dün gibi hafızalarda. AKP iktidarı bu katliamları arttırarak; Türkiye’nin dört bir yanında hücre evleri oluşturmuş olan selefi cihadist grupları, adeta besleyerek bunlar üzerinden Türkiye’deki seçimi kazanmak istiyor. Ortada bu kadar büyük çelişki olmasına rağmen bunu gerekçe göstererek sınır ötesinde Kürt halkı ve orada yaşayan Arap halkı bombalanıyor.”

Kaynak: Siyasi Haber