fbpx

Amnesty İnternational ile ‘kimyasal’ konusu görüşüldü

Paylaş

Bern Kantonu’nda yaşayan Kürdistanlılar Türkiye Cumhuriyeti’nin Kürtlere karşı kimyasal silah kullanmasını protesto edip konuya ilişkin Amnesty İnternational ile görüşme gerçekleştirdi.

sviçre’nin Bern Kantonu’nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin  Kürdistan’da kimyasal silah kullanmasını protesto etti. Bahnhof meydanında Türk devletinin kimyasal silah kullanması sonucu yaşamını yitiren çocukların fotoğraflarını taşıyan Kürdistanlılar, sık sık Kürdistan Özgürlük Gerillalarının direnişini destekleyen sloganlar attı.

Daha sonra Kürdistanlılar adına Batman eski Belediye Eşbaşkanı Necdet Atalay bir konuşma yaptı. Aslında farklı kesimlerden birçok insanın bu eyleme destek vermesi gerektiğini dile getiren Atalay, ancak söz konusu Kürtler olunca herkesin kör-sağır-dilsiz olduğuna işaret etti. Kürtlerin bu koşullarda ulusal birliğe daha fazla ihtiyaç duyduğu belirten Atalay şunları kaydetti: “Devletlerin kirli savaş yöntemlerini herkese ulaştırmamız gerekiyor. Tüm halklar Türk devletinin Kürt gençlerine karşı kimyasal silah kullandığını bilmelidir.”

Atalay’ın konuşmasından sonra Almanca hazırlanan metin okundu. 

Daha sonra Kürdistanlılar adına Bern Kürt Kültür Derneği Eşsözcüsü Mine Çetinkaya, KESK eski Başkanı Lami Özgen, Batman eski Belediye Eşbaşkanı Necdet Atalay, Bern Kürt Kültür Derneği Dış İlişkiler Komite üyesi Zeki Demir’den oluşan bir heyet Amnesty International ofisini ziyaret etti. 

Heyeti Amnesty İnternational adına Anita Streule ve Patric Walder karşıladı. Heyet, Amnesty İnternational yetkililerine Türkiye’nin kimyasal silah kullanımı konusunu araştırması gerektiğini söyledi. Kimyasal silah kullanımının önlenmesi için Amnesty İnternational ile ortak bir çalışma yürütme talebinde bulunan heyet, hazırladıkları dosyayı sundu. Amnesty İnternational yetkilileri ise heyetin taleplerini takip edeceklerini ve teslim alınan dosyanın genel merkezlerine gönderileceğini iletti. 

Kaynak: ANF