fbpx

Deniz Poyraz’ın davasına silahla geldi: ‘Solcuları öldüreceğim’

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’in yargılandığı davanın 4’üncü duruşması İzmir 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Dava duruşması görülürken, eli silahlı bir kişi adliye içerisine girmeye çalıştı. Söz konusu kişinin adliye önüne gelerek, tetiği çektikten sonra “Hepinizi tarayacağım” dediği duyuldu.

Polis silahın oyuncak olduğunu ileri sürerken, silahlı saldırgan gözaltına alındı.

Katil Onur Gencer: Suriye’ye TSK ile geçiş yaptım

Duruşma öncesi HDP İzmir İl Örgütü adliye binası önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP Milletvekilleri, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, SYKP, Emek Partisi, TİP, Yeşiller ve Sol Gelecek, ESP gibi birçok siyasi parti temsilcisi de destek verdi. “Katillerden hesap soracağız, faşizm yenilecek biz kazanacağız” pankartı açılan açıklamada sık sık, “Deniz’e sözümüz barış olacak”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Duruşmada Deniz Poyraz’ın ailesi, HDP’li vekiller, müşteki avukatları, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ve tutuklu sanık Onur Gencer hazır bulundu.

İlk olarak söz alan Poyraz ailesinin avukatlarından İmdat Ataş, Gencer’e çeşitli sorular yöneltti. Kullandığı telefon numaralarından bu hatların kimin üzerine kayıtlı olduğuna, işten atılma nedeninden aldığı ücrete, görev yerinin sürekli değişmesinin nedenleri gibi sorulan birçok soruya Gencer “Cevap yok” dedi.

Gencer: İletişimde olduğum kişiler gizli

Suriye’ye gitme ve oradaki görevine ilişkin yönetilen sorulara ise Gencer, “Özel bir durum olduğu için cevap vermeyeceğim. TSK ile geçiş yaptım. Kaldığım yer askeri alan içindeydi. Kimlerle iletişim halinde olduğum gizli” diyerek müşteki avukatı Ataş’ın sorduğu tüm soruları yanıtsız bıraktı.

Sosyal medyasında bulunan silahlı fotoğrafların nerede çekildiği ve silahların kimden alındığı sorularına ise Gencer, “Silahları severim. Arkadaşlardan aldım isim vermeyeceğim. Fotoğraf Suriye’de çekildi” dedi.   

Daha sonra İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel’in soru yöneltmek istemesini mahkeme heyeti engelledi. Bir önceki celsede vekaletnamesi olan avukatların dışında soru sorulmaması kararı alındığını söyleyen mahkeme başkanı, yetki belgesi olan avukatlara soru sorma hakkı tanımayacağını ifade etti.

Mahkeme başkanının bu engellemesine tepki gösteren avukatlar, kanuna aykırılı bir uygulama olduğunu söyledi. Çıkan tartışma sonrası duruşmaya 15 dakika ara verildi.