fbpx

ABD’de terk edilmiş tır faciası: 50 göçmen hayatını kaybetti

Paylaş

ABD’nin Teksas eyaletinde terk edilmiş bir tırın kasasında bırakılan 48 göçmen ölü bulundu.

ABD’nin Teksas eyaletine bağlı San Antonio kentinde bir tırın kasasında 48 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenlerin arasında çocuk olmadığı kaydedildi. San Antonio İtfaiye Kurumu, 4’ü çocuk toplam 16 kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Federal kolluk kuvvetleri yetkilisi Salı günü CNN’e yaptığı açıklamada, 48 kişinin olay yerinde, iki kişinin de hastanelerde öldüğünü belirtti. Böylece ölü sayısı 50’ye yükseldi.

Yetkililer soğuk taşıma özelliği olan kamyonun klimalarının çalışmadığını, içeride su olmadığını da açıkladı. Kamyon, şehrin dışında demir yolu yakınlarında ücra bir noktada terk edilmiş şekilde bulundu. Kent polisi olayla ilgisi olduğu düşünülen 3 kişinin gözaltında olduğunu açıkladı.

Meksika Dışişleri Bakanlığı, hayatını kaybedenler arasında 22 Meksika, yedi Guatemala ve iki de Honduras vatandaşı olduğunu bildirdi.

Pazartesi günü yapılan keşif, ABD federal makamlarının ABD-Meksika sınırındaki göçmen akınının ortasında insan kaçakçılığı ağlarını bozmak için “benzeri görülmemiş” bir operasyon başlattığı sırada gerçekleşti.

Bir Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza sözcüsü Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “insan kaçakçılığı yapıldığı iddia edilen bir olayın” San Antonio polisi tarafından soruşturmayı yürüten ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın soruşturma birimine bildirildiğini söyledi. Olay, güney sınırı yakınlarında göçmenler için son yıllarda yaşanan en ölümcül olaylardan biri olarak görülüyor.

Kaynak: BBC Türkçe & CNN