fbpx

Sırbistan’ın Türkiye’ye iade etmek istediği Ecevit Piroğlu açlık grevine başladı

Paylaş

Sırbistan tarafından rehin tutulan ve Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili bugün son duruşması gerçekleşecek olan Ecevit Piroğlu, avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, özgürlüğünü elde edinceye kadar süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

Gezi Direnişi‘nden Rojava’ya yol alarak DAİŞ’e karşı savaşan devrimci Ecevit Piroğlu, Sırbistan tarafından rehin tutularak Türkiye’ye iade edilmek isteniyor.

İade riski altında olan Ecevit Piroğlu, gün içerisinde avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, özgürlüğünü elde edinceye kadar süresiz açlık grevine başladığını duyurdu.

Piroğlu’nun açıklaması şöyle:

Ben Ecevit Piroğlu; enternasyonalist proleterya devrimcisiyim. 2021 Haziran’ından beri Sırbistan’da tutsağım. Fiziki tutsaklığımı sona erdirmek ve iadeyi engellemek için dünyanın dört bir yanında eyleme geçen enternasyonalist dayanışma gösteren dostlarımızı, yoldaşlarımı selamlıyorum. Ben de devrimcilere, demokratlara ve yurtseverlere yönelik devletlerin uluslararası saldırısı karşısında yürütülen bu direnişe, bedenimi açlığa yatırarak katıldığımı beyan ediyorum. Bugünden itibaren süresiz açlık grevindeyim.”

‘İadeyi durdurun’

İadesine karşı kurulan “Ecevit Piroğlu’na Özgürlük İnisiyatifi” Avrupa’nın birçok ülkesinde Sırbistan Konsolosluğu önünde eylemler düzenleyenler iadeyi durdurma çağrısında bulundu.

Gün içerisinde Fransa’nın başkenti Paris’te, Yunanistan’ın başkenti Atina’da, İsviçre’nin Zürih kenti ve Hollanda’nın Den Haag kentlerinde Sırbistan konsoloslukları önünde eylemler düzenlendi.

İnisiyatifin çağrısıyla Sırbistan konsoloslukları önünde bir araya gelen devrimciler, Türkçe, Almanca ve İngilizce olarak yaptıkları açıklamalarda Ecevit Piroğlu’nun devrimci yaşamına dikkat çekerek, Türkiye’ye iadesinin durdurulması çağrısında bulundu.

Eylemlerde sık sık İngilizce “İadeyi durdurun” , “Piroğlu’na özgürlük” sloganları atılarak, Ecevit Piroğlu ile hazırlanan dosya konsolosluklara teslim edildi.

Kaynak: ANF / Gaste Avrupa