fbpx

SYKP Avrupa 7. Olağan Kongresi Fransa’da gerçekleşti

Paylaş

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa örgütü 7. Olağan Kongresi’ni Fransa’nın Lalaye Köyü’nde gerçekleştirdi.

Kongreye İsviçre, Fransa, Almanya, Hollanda, Yunanistan’dan katılım gerçekleşirken, Türkiye’den MYK üyeleri ve SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce katıldı. Kongreye ayrıca Avrupalı ve Türkiyeli pek çok kurumdan dayanışma mesajı gelirken ATİK temsilcileri kongreye katılarak birlikte mücadelenin önemine vurgu yapan bir konuşma yaptılar.

Siyasal Durum Değerlendirmesi gündeminde Avrupa Koordinasyonu Seher Ateş Avrupa’daki gelişmeler, Pandemi ve ekolojik yıkıma ilişkin bir sunum yaptıktan sonra SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, SYKP’nin Türkiye’deki siyasal ve örgütsel çalışmaları ve hedeflerinden bahsetti. Ardından HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü Türkiye’de faşizme karşı mücadele, HDP ve ittifak politikamız başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

SYKP Avrupa örgütü 7. Kongresi’nde aldığı kararla Avrupa’da tüm gücüyle Türkiye’deki faşizmin sona erdirilmesine destek verilmesine vurgu yaparken, Türkiye’de 2023’e giderken rejimin tasfiyesi için Avrupa’dan tüm güçleriyle destek vereceklerini belirttiler: “Partimizin 4. Olağan kongresinden yüklendiğimiz perspektif ve sorumlulukla, Türkiye’de faşizmin kurumsallaşmasının geldiği bu kritik süreçte, Avrupa’daki bütün gücümüzü, olanaklarımızı, ilişkilerimizi,
konsantrasyonumuzu Türkiye’de faşizmin kazanmasını engellemeye ve demokrasi mücadelesinin
önünü açmaya katkı sağlayacak şekilde konumlandıracak, bu çalışmamızı “TÜRKİYE’DE FAŞİZME NO
PASARAN!” mottosuyla gerçekleştireceğiz.”

SYKP Avrupa Eş Sözcüleri, Avrupa Koordinasyonu ve Avrupa Etik Kurulu kapalı oy açık sayım şeklinde gerçekleşti. SYKP Avrupa Örgütü’nün önümüzdeki dönem eş sözcüleri Seher Ateş ve Osman Cağköylü oldu. Avrupa Koordinasyonu’nda yer alan isimler ise şöyle: Gülşen Yılmaz, Fahriye Usta, Olga Kasman, Memduh Özdemir, Ali Cem Kalkandelen, Leyla Uyar, Nihal Kalender.