fbpx

SYKP Avrupa 7. Olağan kongresini gerçekleştiriyor

Paylaş

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa Örgütü “Türkiye’de faşizme NO PASARAN” mottosuyla 15-17 Nisan 2022 tarihlerinde 7. Olağan Kongresini gerçekleştireceğini duyurdu. İsviçre, Almanya, Fransa, Hollanda başta olmak üzere Avrupa’nın pek çok ülke ve şehrinde faaliyet yürüten SYKP Avrupa örgütü, 7. kongrelerinin odağında Türkiye’de faşizmin inşasının geldiği kritik aşamada Avrupa’dan anti faşist mücadeleye katkının nasıl arttırılabileceği olduğunu açıkladı.

SYKP Avrupa örgütünün açıkladığı kongre duyuru metni şöyle:

“Kapitalist – emperyalist saldırganlığın arttığı, hegemonya ve paylaşım savaşlarının yaygınlaştığı ve sermayenin neo-liberalizm sonrası yeni birikim rejimine geçiş hamlelerinin hızlandığı bir süreçte, 15- 17 Nisan 2022 tarihlerinde SYKP Avrupa 7. Olağan Kongremizi gerçekleştireceğiz.

Otoriter, totaliter, faşizan sağ yükseliş eşliğinde gerçekleşen ekonomik, ekolojik, cinsiyetçi, kültürel ve siyasal saldırganlığa karşı dünyanın bütün coğrafyalarında direniş de yükseliyor. İnsanlığı ve doğayı mahkûm etmeye çalıştıkları iki kutuplu çıkışsızlığa karşı, ezilenler ve emekçiler tarihsel ittifaklarını geliştirerek yeniden üçüncü yolu açmaya çalışıyor dünyanın dört bir yanında.

Bu küresel gelişmeleri dikkate alarak Türkiye’de faşizmin inşasının geldiği kritik aşamaya yoğunlaşacağımız SYKP Avrupa Kongremizi “TÜRKİYE’DE FAŞİZME NO PASARAN” mottosuyla topluyoruz.

Türkiye’de faşizmin kurumsallaşmasının geldiği kritik noktada bütün gücümüzü, olanaklarımızı, ilişkilerimizi, konsantrasyonumuzu faşizmin kazanmasını engellemeye ve demokrasi mücadelesinin önünü açmaya katkı sağlayacak şekilde konumlandırmayı hedeflediğimiz kongremize katılımınız, mesajlarınız bizlere güç ve onur verecektir.

SYKP Avrupa Koordinasyonu”