fbpx

Sol Parti Almanya’da kendi Cumhurbaşkanı Adayını çıkaracak

Paylaş

Almanya’nın görevini yürütmekte olan SPD kökenli Frank-Walter Steinmeier’in 13 Şubat’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden seçilmesi neredeyse kesin. Ancak Steinmeier yarışa tek başına girmiyor.

Geçtiğimiz haftalarda ırkçı parti AfD CDU’lu siyasetçi Max Otte’yi Cumhurbaşkanlığına aday göstermişti. CDU ise Max Otte’nin partiyi acilen terk etmesi gerektiğini, CDU’nun değerlerinin AfD ile asla uyuşmayacağını açıklamıştı.

Hıristiyan Birlik Partileri, SPD, Yeşiller ve FDP’nin desteğini alan Frank-Walter Steinmeier’in tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılsa da Steinmeier yarışta yalnız değil. Sol Parti (Die Linke) de kendi adayını göstereceğini açıkladı. Sol Parti Sosyal Tıpçı Gerhard Trabert’i aday gösterecek.

Mainz şehrinde yaşayan Gerhard Trabert yıllardır göçmen, evsiz ve yoksul insanlara yardım ediyor. “Almanya’da Yoksulluk ve Sağlık” derneğinin başkanı olan Trabert yarışı kazanamayacağının farkında olsa da adaylığı araç olarak kullanarak sosyal eşitsizlik ve yoksulluğa ilişkin daha çok kamuoyu yaratabileceğine inanıyor.

Almanya’da Cumhurbaşkanı “Bundesversammlung” adında bir meclis tarafından seçiliyor ve bu meclis Bundestag’ta bulunan vekillerin yanı sıra vekil sayısına eşit olacak şekilde 16 eyaletten gönderilen üyeler ile yapılıyor.