fbpx

Öğrenciler Taksim’de Enes Kara için yürüdü: 83 gözaltı

Paylaş

Türkiye’de cemaat yurdunda yaşadığı baskılar sebebiyle bir video yayınlayarak intihar eden 20 yaşındaki Enes Kara için öğrenciler Taksim’de toplanarak eylem gerçekleştirdi.

Taksim’de toplanan öğrencilere polis saldırdı, yaşanan saldırıda iki gazeteci ve 83 öğrenci gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrenciler arasında Boğaziçi Üniversitesi’nin ‘kayyım rektörü’ Mehmet Naci İnci’nin şikayetiyle tutuklanan ve bir hafta önce tahliye edilen Berke Gök de bulunuyor.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı intihar etmişti. Kara’nın intiharının ardından öğrencileri baskı altına alan tarikat/cemaat yurtlarının kapatılması yönünde çağrılar yapılmıştı.  

Polis Taksim’de toplanan öğrencilerin basın açıklaması okumasına izin vermedi.

Öğrenciler müdahaleler ve gözaltına rağmen İstiklal Caddesi’nde “Enes Kara vicdanımızdır” sloganıyla yürüdü. Çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, polisler gazetecilerin çekim yapmasını da engellemeye çalıştı.

Öğrenciler polis müdahalesiyle kesilen açıklamalarında Enes Kara’nın intihara sürüklediğinin altını çizdi. Öğrencilerin yurtsuz kalmaya zorlandığı ifade edilen açıklamada cemaat yurtlarına gitmeye mecbur bırakıldıkları kaydedildi.

Kaynak: Gaste Avrupa