fbpx

Aşı karşıtları Bulgaristan’da meclise girmeye çalıştı

Paylaş

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek için toplanan aşı karşıtı binlerce kişi polisle çatışarak parlamentoya zorla girmeye çalıştı.

Otobüslerle başkente gelen 3 bin kadar protestocu parlamento binasının önünde toplandı. Bulgaristan bayrağı ile birlikte gösterileri düzenleyen aşırı milliyetçi Diriliş Partisi’nin bayraklarını sallayan eylemciler, “Özgürlük” ve “Mayfa” sloganları atarak maske ve Covid-19 aşılarını protesto etti. Ancak bir süre sonra göstericilerle polis arasında gerilim yaşandı.

Toplanmalarından yaklaşık bir saat sonra parlamentonun etrafındaki polis kordonunu itmeye başlayan göstericiler binanın ön kapısına kadar ulaşmayı başardı.

İçeriye girmeden hemen önce durdurulan grup milletvekillerinden dışarıya gelerek taleplerini dinlemeleri çağrısında bulıundu. Olaylarda göstericilerden ve polis memurlarından birçok yaralanan olduğu bildirildi. Bazı gösterilerin de gözaltına alındığı açıklandı.

Göstericiler Covid-19 nedeniyle getirilen zorunlu sağlık karnesi uygulamasının haklarını çiğnediğini ve insanları aşıya zorlamak için gizli bir araç olduğunu belirterek kaldırılmasını talep ediyor.

Kaynak: EuroNews Türkçe