fbpx

Habertürk yazarı muhabire tokat attı, Fatma Şahin izledi

Paylaş

Habertürk canlı yayını sırasında Muharrem Sarıkaya İHA Muhabiri Ahmet Demir’e tokat attı. Programa konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise izledi.

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sarıkaya, tokat attığı İHA Muhabiri Ahmet Demir olayının görüntülerinin çıkmasının ardından özür diledi ve bir anda kontrolü kaybettiğini söyledi. 

Ancak görüntülerin devamı ortaya çıktı. Görüntülerde Sarıkaya’nın, İHA muhabirine karşı sürekli kaba ve azarlayıcı bir tavırda olduğu görüldü.

İhlas Haber Ajansı maddi ve manevi tazminat davası açıyor

İHA’nın, internet sitesinde yer alan açıklamada, “Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, canlı yayın esnasında görevini yapmakta olan İHA Muhabiri Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısı, tüm kamuoyu ile birlikte bizleri de derinden üzmüştür.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Gazeteci arkadaşlarımız, görevleri gereği benzer saldırılara sık sık maruz kalsalar da son yaşanan olayın bir meslektaşımız tarafından gerçekleştirilmiş olması daha üzücü ve vahimdir. İhlas Haber Ajansı, Ahmet Demir’e yönelik sert tavra sessiz kalmayarak gazeteci Muharrem Sarıkaya hakkında maddi ve manevi tazminat davası açacaktır. İhlas Haber Ajansı olarak, arkadaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştiren gazeteci Muharrem Sarıkaya’yı kınıyor ve takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.”