fbpx

Hollanda’da Omicron nedeniyle tam kapanma

Paylaş

Hollanda hükümeti, hızla yayılan koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle 14 Ocak 2022 tarihine kadar tam kapanma kararı aldı.

Hollanda koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayılmaya başlaması nedeniyle ek önlemlere başvurdu. Basın toplantısı düzenleyen Başbakan Mark Rutte, ülkede 14 Ocak’a kadar tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Pazar günü saat 05.00’te yürürlüğe giren önlemler doğrultusunda temel ihtiyaçların temin edildiği marketler, eczaneler gibi yerlerin dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapalı kalacak. Ayrıca oteller, kültür ve spor merkezleri, okullar ve kuaförler de bu süre içerisinde kapılarını kapatacak.

Tam kapanma uygulaması nedeniyle ülkede temasın sınırlandırılmasına yönelik önlemler de geçerli olacak. Buna göre, her hane sadece iki misafir kabul edebilecek; Noel tatili ve yılbaşında ise istisnai olarak misafir sayısı dört ile sınırlandırıldı.

Başbakan Rutte önlemleri ülkede Omicron varyantının hızla yayılması ile gerekçelendirdi. Tam kapanmanın “kaçınılmaz” olduğunu açıklayan Rutte, “Ortaya çıkabilecek daha kötü sonuçları engellemek için müdahalede bulunmamız gerekiyor” dedi. Ancak Rutte, ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanmayacağını belirtti.