fbpx

İngiltere’de Brexit Bakanı Frost istifa etti

Paylaş

İngiltere’nin Brexit Bakanı Lord David Frost, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin “uzun vadeli” olduğu gerekçesiyle istifa etti.

Brexit müzakerelerini yürüten Lord Frost, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a yazdığı mektupta koronavirüs yüzünden daha fazla kısıtlama getirmemesi yönünde telkinde bulundu.

Frost mektubunda artık Brexit’in garantiye alınmış olması dolayısıyla istifa edebileceğini belirterek Brexit sürecinde Johnson’ın yürüttüğü liderliği övdü.

Ancak bundan sonrası için ülkenin gideceği yön konusunda şüpheleri olduğunu aktardı.

Frost, hükümetin Covid ile ilgili aldığı kararlar konusunda endişelendiğini vurgulayarak ülkenin Covid ile yaşamayı öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.

Johnson ise yanıtında eleştirilere değinmeyerek, Frost’un ‘ülke ve hükümet için gerçekleştirdiği tarihi hizmeti’ övdü.

İstifa haberini ilk duyuran basın kurumu olan The Mail on Sunday, Frost’un devreye alınması planlanan koronavirüs önlemlerine karşı çıktığı için istifasını bir hafta önce verdiğini kaydetti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner’a göre Frost’un istifası ‘hükümetin tamamen bir kaos içinde olduğunu’ gösteriyor.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid ise Frost’un olağanüstü bir kamu hizmeti ortaya koyduğunu söyleyerek ‘prensipleri dolayısıyla istifa ettiğini, bu yüzden saygı duymak gerektiğini’ belirtti.