fbpx

Türkiye sokaklarında ‘Tayyip İstifa’ sesleri yükseliyor

Paylaş

Türkiye’nin farklı şehirlerinde halk sokaklara çıkarak eylemler yapıyor. Döviz kurunun artması ve artan pahalılaşmaya karşı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere şehirlerde halk sokağa döküldü.

Ankara Batıkent’te halk hayat pahalılığını ve Erdoğan iktidarını protesto ederek yürümeye başladı.

Çok sayıda insan tencere tavalarla birlikte eyleme katılırken, eylemde “Hükümet istifa”, “Zam, zulüm, işkence, işte AKP” sloganları atıldı. 

Eylemi gören pek çok kişi de evlerinden çıkarak yürüyüşe destek verdi.

İstanbul YeldeğirmeninYeldeğirmeni’nde yürüyüş yapan gençler: “Biz bu eylemi artık geçinemeyen, barınamayan, her geçen saniye yoksullaşan gençler olarak yapıyoruz. Bugün de Sol Genç olarak buradayız. Artık her geçen saniye yoksullaştığımız, geleceğimizin daha da meçhul olduğu, yarını göremediğimiz bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bu nedenle hükümeti istifa etmeye çağırıyoruz. Bizler onların gitmesini beklemeyeceğiz. Gitmeleri için sokak sokak, mahalle mahalle mücadele edeceğiz.”

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri, Kadıköy sokaklarında meşaleli bir yürüyüş gerçekleştirdi.  Türk Lirası’nda önlenemeyen düşüşün yoksulları daha yoksul, zenginleri ise daha zengin yaptığını vurgulayan SYKP’liler, ekonomik krizin nedeninin AKP-MHP Faşist İktidar Bloku olduğunu ifade ettiler. 

İstanbul Nurtepe sokaklarında halk hükümet istifa sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştiriyor.

Ankara’da ODTÜ öğrencileri okulda yürüyüş gerçekleştiriyor.

Kaynak: SiyasiHaber