fbpx

Başak Demirtaş’a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Paylaş

Başak Demirtaş’a “gerçeğe aykırı sağlık raporu aldığı” iddiasıyla açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Avukatları kararın büyük bir hukuksuzluk olduğunu vurguladı.

Başak Demirtaş’a “gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı” iddiasıyla Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Demirtaş’ın avukatları tarafından yapılan açıklamada kararın hukuksuz olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

Mahkeme, poliklinik defterinin aslının getirilerek incelenmesi yönünde karar vermiş ancak poliklinik kayıt defterinin aslı mahkemeye gönderilmemiştir. Gerçekler ortadayken Başak Demirtaş’a böyle bir yargılama sonucunda ceza verilmesi açık bir hukuksuzluk, büyük bir haksızlıktır. Kararın, Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği ve hedef alındığı bugünlerde çıkması tesadüf değildir, kolektif bir cezalandırma anlayışını içeren anlayışın ürünüdür.

Kararın açık bir hukuksuzluk vebüyük bir haksızlık olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Kararın, Başak Demirtaş’ın gündeme geldiği ve hedef alındığı bugünlerde çıkması tesadüf değildir, kolektif bir cezalandırma anlayışını içeren anlayışın ürünüdür. Kararın, Bölge Adliye Mahkemesinde bozulacağı ve adaletin yerini bulacağı yönündeki inancımızı koruyoruz” denildi.

Kaynak:GazeteKarınca