fbpx

Türkiye İstihbarat eski yöneticisi Eymür: Devlet tarafından 18 kişi öldürüldü

Paylaş

MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Abdullah Çatlı, Mehmet Ağar, Tansu Çiller, Yeşil, Sedat Peker, Doğu Perinçek gibi birçok ismin “derin” işlerinin yanı sıra JİTEM’in işlediği ve “faili meçhul” bırakılan cinayetleri anlattı.

T24’ten Gökçer Tahincioğlu’na konuşan Eymür, devlet tarafından bir çok kez inkar edilen Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı’nın JİTEM’in gerçekte var olduğunu belirtti. 

“Ben yazdıkça Mehmet Ağar güçlendi”

“JİTEM gerçek elbette. Veli Küçük’ü de iyi tanırım. Yanlış işlere giriştiler. JİTEM, şu bu falan filan” diyen Eymür, faili meçhul cinayetleri şöyle anlattı: “(18 kişiyle ilgili dava) Tarık Ümit’ten aldığım listeleri falan verdim hep. Bizde çalışan Kaşif Kozinoğlu (Ergenekon operasyonu sırasında cezaevinde ölen MİT eski mensubu) bu grupla çalışanlardan biriydi mesela. Tabii ben bu cinayetleri rapor ettim. O raporları usulüne uygun biçimde verdim. Devlet benim gözümde her şeyi yapabilir. Meşrudur. Benim için böyle. Ama işin içinde menfaat varsa… ‘Bu kadar para ver yoksa seni öldüreceğim.’ Bu insanlar maalesef böyle öldürüldü. Sözüm para etmedi. Ben o dönemden itibaren yazdım. Raporladım. Anlattım. Herkes espriyle rica ediyordu. ‘Bizi de yaz da yükselelim’ diye. Ben yazdıkça Mehmet Ağar güçlendi. Ben bunları yazdım, rapor ettim. O kadar enteresan bir şey ki bu… Menfaatler önemli…”

“Çiller biliyor”

Eymür, Tahincioğlu’nun “Çiller bu cinayetlerden haberdar değil miydi?” sorusuna ise “Biliyordur. Ama Mehmet Ağar kim bilir nasıl takdim ediyor? Ağar bunlara pasaport veriyor, yetki veriyor” yanıtını veriyor. 

Eymür, ” Siz Yeşil adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ı, JİTEM’den uzaklaştırılınca MİT’e aldınız. O da faili meçhul cinayetler davasının sanıklarından… Yaşıyor mu Yeşil?” sorusuna ise “Zannetmiyorum. Oğlu ile falan konuştum. Herhalde parayı bölüşenlerden biri temizledi onu. Ortadan kaybolduğu zaman. Bayağı aradık o zaman. Arabasını Bahçelievler’de bulduk. Şoförü vardı o da ortadan kayboldu” diye belirtti. 

Çatlı uyuşturucu ticareti yapıyordu

Çatlı’ya ilişkin değerlendirmelerde bulanan Eymür, “Çatlı ile de münakaşam oldu. Bebek’te bir restorana getirmişti biri. Dedim ki uyuşturucu işi yapıyorsunuz. O zaman yurt dışında yaşıyorlardı. ‘E biz mecbur kaldık, aç mı yaşayalım’ dedi. ‘Başka iş yapamayacak mısın?’ dedim. Münakaşamız oldu. Bahçelievler katliamı, devletin parmağının olduğu cinayet değil. Her türlü pisliğin içindeler zaten. Nuri Gündeş’ler (MİT eski Bölge Başkanı) kullandı onları. Birileri tabii kullandı. Hiçbir şey de yapmadılar. ASALA’yı bitirdik hikâyeleri palavra, yalan. Fransa’da bir mezarlıktaki anıta bomba koydular. Başka yaptıkları bir şey de yok” dedi.

Kaynak: Siyasihaber