fbpx

Kılıçdaroğlu: Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var, benim vicdanım kabul etmiyor

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık olağan Meclis grup toplantısında konuştu.

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın tutukluluğuna değinen Kılıçdaroğlu “Açıkça söylüyorum. Haksız yere içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Benim vicdanım kabul etmiyor. Onlar hayatlarının hiçbir döneminde belki CHP’ye sempati bile duymadılar ama bizim görevimiz adalettir, haksızlığa karşı durmaktır. Bunların tek suçu var pasaportları Amerikan pasaportu değil öyle olsaydı bir telefonla çıkarlardı, apronda uçaklar beklerlerdi ve giderlerdi.” dedi.

MHP lideri Bahçeli’nin CHP’ye ilişkin “Tarihine sırt çevirmiş, işgal edilmiş CHP’nin gerçek yüzünü her zeminde, her yöremizde anlatacağız. Bilhassa 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bağını koparışını tek tek CHP’ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız. CHP’nin gizli gündemini, halka doğrudan anlatmak için arkadaşlarımı Anadolu’ya gönderiyorum” açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Milleti perişan ettiler. Bugün sayın Bahçeli, ‘Anadolu’ya milletvekillerini göndereceğim CHP’yi ne yapıyor’ diye demiş. Çok memnun oldum, hiç değilse vatandaşla muhatap olurlar. Ben söyleyeyim pazara, ayakkabı tamircisine, işsize sorsunlar ‘Bu CHP ne yapıyor?’ diye. CHP ile gurur duyuyorum. Demek ki Cumhur İttifakı’nın ortağına da yol açıyoruz”

Kaynak: Artıgerçek