fbpx

Aktivistler, Glasgow Universitesi’nin kapısına kendilerini zincirledi

Paylaş

Extinction Rebellion Üyeleri, bugün yeşil bir anlaşmanın uygulanmasını talep etmek için Glasgow Üniversitesi’ndeki bir kapıya kilitlendi.

İklim değişikliği grubundan dört aktivist, üniversitenin Anıt Kapılarına bağlı boyunlarında bisiklet kilitleri ile resmedildi.

Tamamı üniversite öğrencisi olan protestocular, kurumu geçen yıl öğrenciler ve personel tarafından geliştirilen bir iklim stratejisini benimsemeye çağırıyorlar.

Aktivistler, yeşil yeni anlaşmaya dahil olanlara, stratejiyi tartışmak üzere bu hafta rektör yardımcısı Anton Muscatelli, COO David Duncan ve Sürdürülebilir Çözümler Merkezi direktörü Jaime Toney ile görüştükten sonra “sadece daha fazla konuşma, daha fazla gecikme teklif edildiğini” söyledi. .

Dünyanın zaten bir iklim krizinin ortasında olduğunu ve gecikmeleri göze alamayacağını söyleyerek, üniversitenin sayısız ekolojik yıkıma hizmet eden uygulamalarını sona erdirecek 60 talepleri olduğunu söylediler.

Kampüse ulaşım bağlantılarının elden geçirilmesini, satın alma prosedürlerinin gözden geçirilmesini ve iklim acil durumunu körükleyen kuruluşlarla bağların kesilmesini içeren planlar, üniversitenin öğrenci temsilcisi konseyi ve Üniversite ve Kolej Birliği şubesi tarafından da desteklendi.

Öğrenci Eve Sharples şunları söyledi: Üniversitenin dünkü toplantıda gerçek iklim eylemine tek bir taahhütte bulunmayı reddetmesinden dolayı dehşete düştük.

Yapılması gerekenleri biliyoruz. Yeşil yeni anlaşma, iki yıl önce yayınlandığında bunu çok net bir şekilde ortaya koydu, ancak üniversitenin ekolojik olarak yıkıcı birçok uygulamasıyla mücadele etmek için hala geçerli bir stratejisi yok.

Üniversite, iklim konusundaki söylemine uymalı ve anlaşmayı şimdi uygulamalı dedi.

Glasgow Üniversitesi’nden bir sözcü, kurumun iklim eylemine ve çevresel etkileri azaltmaya kararlı olduğunu söyledi.

“Topluluğumuzun dört bir yanından gelen görüşleri memnuniyetle karşılamaya devam ediyoruz ve iddialı karbon azaltma hedeflerimize ulaşmak için çeşitli öğrenci kurumlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: Morning Star