fbpx

Genç iklim aktivistleri İngiltere’de Bilim Müzesi’ni işgal etti

Paylaş

Genç iklim aktivistleri, petrol ve gaz şirketleri BP, Equinor ve Shell ile yaptığı sponsorluk anlaşmalarını protesto etmek için bugün bir gece Bilim Müzesi’ni işgal etti.

30 genç eylemci, bilim insanı ve eylemciden oluşan grup, 12 saat boyunca binayı işgal ettikten sonra sabah protestolarını müzenin dışında bıraktı.

İngiltere Öğrenci İklim Ağı (UKSCN) Londra tarafından düzenlenen işgal, müze güvenliğinin aktivistlerin binaya girerken uyku tulumlarına, folyo battaniyelere ve broşürlere el koyduğunu gördü.

Grup, müzenin Salı günü kapanmasının ardından ayrılmayı reddetti ve bir gece kalması için pazarlık yaptı.

İklim krizinin kurbanlarını anmak için müzenin dışında eş zamanlı bir nöbet gerçekleştirildi.

İşgale katılan on yedi yaşındaki UKSCN üyesi Izzy, müzenin dilekçeler, mektuplar, boykotlar ve protestolar dahil olmak üzere diğer taktikleri sürekli olarak reddettiğini söyledi.

Dedi ki: “Bilim Müzesi müdürü [Ian Blatchford], fosil yakıt şirketlerine olan hayranlığı için müzenin itibarını ve güvenilirliğini feda ederek işini yapmakta başarısız oluyor.

“Gençlerin, bilim adamlarının ve etkilenen toplulukların meşru endişeleri göz ardı edilirken, azaltılırken ve bir kenara bırakılırken, petrol ve kömür endüstrisiyle uğraşmanın önemini defalarca vurguluyor.

“Kamu tarafından finanse edilen bir müzenin müdürü kömür endüstrisini savunmamalı ve Bilim Müzesi de iklim krizine neden olan şirketlere ait olmamalı.

“Gençlerin ve bilim adamlarının bu alanı yıkıcı sponsorlarından geri alma zamanı geldi.”

Müzenin bir sözcüsü şunları söyledi: “Küçük bir grup protestocu ile profesyonel ve sakin bir şekilde ilgilenirken, ekibimizin odak noktası, ziyaretçilerin iki kişiyi keşfedebileceği Bilim Müzesi’nde ilham verici bir yarım dönem gününe giden on binlerce insan üzerinde olmaya devam ediyor. İnsanlığın karşı karşıya olduğu en acil zorluk olan iklim değişikliğini ele alan sergiler.”