fbpx

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Sen önce uluslararası kuruluşların IŞİD ve El Kaide’ye destek verdiğine ilişkin suçlamalarına cevap ver

Paylaş

HDP Antalya’da, “Demokrasiye Çağrı” mitingi gerçekleştirdi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MYK üyeleri Özlem Gündüz, Mahfuz Güleryüz, Emin Orhan, Ömer Önen, milletvekilleri Kemal Bülbül, Zeynel Özen, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Murat Sarısaç, İmam Taşçıer, yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Mazıdağı Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Balkan, PM üyeleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı. Mitingine ayrıca EMEP, CHP, TİP gibi siyasi parti temsilcileri ile HDK, İHD, KESK, Alevi Kurumlarından temsilciler katıldı. 

Mitingde konuşan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, HDP’nin gücünü halktan aldığını vurguladı. “HDP’yiz Her Yerdeyiz” kampanyası ile HDP’nin politikalarını halkla buluşarak birlikte belirleme yolundan vaz geçmediğini söyledi.

Ekonomik kriz ile ilgili olarak bir avuç yandaş ve sermayedarın zenginleştiğini halkın yoksullaştığını belirten Sancar, bunun bir kriz değil bir soygun ve talan olduğunu belirtti.

Sancar, ‘Ekonomik ekonomik sömürünün bitmesini istiyorsak barışa ve demokrasiye ihtiyacımız var… Bu ülkede demokrasiyi askıya aldılar, hukuk diye bir şey kalmadı. Demokrasi ve hukukun olmadığı yerde adil ekonomi de adaletli yaşam da onurlu hayat da mümkün olmaz’ dedi.


Sancar Merkez Bankasının döviz artışından önce kimler 100 binlerce dolar alarak zenginleştiğinin açıklanması gerektiğini söyledi.

Osman Kavala’nın serbest bırakılması için çağrı yapan büyükelçilerle ilgili krize de değinen Sancar, Erdoğan’ın ekonomik krizi unutturmak için bu tip bir çıkış yaptığını belirtti.

Miting süresince söz alanlar hukuksuzca tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, İdris Baluken ve Ayla Akat’tın serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Sancar, Türkiye’nin mali eylem görev gücü raporunda gri listeye alınması ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

‘Sen önce uluslararası kuruluşların IŞİD ve El Kaide’ye destek verdiğine ilişkin suçlamalarına cevap ver

Geçen gün mali eylem görev gücü raporu yayınlandı. OECD’ye bağlı bir kuruluş. Türkiye bunun üyesi, 39 üyesi var. Sen de gitmiş üye olmuşsun. 91’de girmiş Türkiye, bugüne kadar da o çalışmalara katkı sunmuş varlığını sürdürmüş. Bu rapor Türkiye’yi gri listeye aldı. Sebep? Türkiye’de iktidarın kara para aklama ve terörün finansmanı konusunda şaibeli olduğunu söylüyor. Uluslararası kuruluşlar diyor ki sen terörün finansmanında rol oynadın? Hangi terör örgütleri BM’nin listelediği El Kaide, IŞİD ve türevleri gibi örgütlerin finansmanında senin rolün var diyor. Sen nasıl bizi terörist olarak ilan edersin? Önce bu suçlamalara cevap ver, önce IŞİD’in katliamlarını ortaya çıkar. Nasıl yaptılar Suruç’ta katliamı. Bakın daha yeni kapattılar davayı. O kadar insanımızın canına kıydılar bir kişiye ceza verdiler. Tek başına mıydı, kimlerden yardım aldı, kimler destek verdi, bu kadar yolu nasıl yürüdü? Bunların hepsinin üzerini kapattılar. Böyle yaparsan elbette bu tür kuruluşlarda senin bu terör örgütlerine müsamaha gösterdiğini hatta yol verdiğini kayıtlara geçirirler. Bu da tarihe de  bu ülkenin halklarının bilincine yazıldı.’