fbpx

Marine Le Pen’den göçmenlere karşı referandum önerisi

Paylaş

Aşırı sağcı siyasetçi, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda göç konusunda izleyeceği yol haritasını paylaştı.

Fransız aşırı sağ lideri Marine Le Pen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2022 seçimlerinde cumhurbaşkanı seçilirse, göç konusunda sert sınırlamalar öneren bir referandum düzenleyeceğini söyledi.

Le Pen, France 2 televizyonunda yaptığı açıklamada, referandumun Fransız topraklarına girmek ve Fransız vatandaşlığı almak için katı kriterler önereceğini ve Fransız vatandaşlarına sosyal konut, iş ve sosyal güvenlik yardımlarına öncelikli erişim hakkı vereceğini söyledi.

Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ulusal Meclis’in adayı olacak olan Le Pen, “Referandum, göçü büyük ölçüde düzenlemeyi amaçlayan bir yasa tasarısı önerecek” dedi.

Fransız anayasasında referanduma izin veriliyor ancak nadiren kullanılıyor. Son büyük referandum, Fransız halkının Fransa’nın bir Avrupa Anayasasını onaylamasına karşı oy kullandığı 2005 yılındaydı.

2017’de Le Pen, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna çıkmayı başardı, ancak oyların %66’sından fazlasını alan merkezci Emmanuel Macron’a yenildi.

Macron henüz yeniden seçilmek için aday olup olmayacağını söylemedi, ancak kamuoyu yoklamaları onu ve Le Pen’i ikinci tura kalabilecek muhtemel iki aday olarak gösteriyor ve Macron nihai kazanan olarak görülüyor.

Le Pen’in ikinci tura kalma şansı, aşırı sağın oylarını bölüp merkez sağ rakibinin Macron ile yüzleşmesine izin verebilecek sağcı talk-show yıldızı Eric Zemmour’un olası bir başkanlık yarışı tarafından tehlikeye girebilir.

“Endişelenmiyorum. Fransız halkının bizi Emmanuel Macron’a karşı koyacağına inanıyorum çünkü çok farklı toplum modellerini savunuyoruz. O, düzenlenmemiş küreselleşmeyi savunuyor, kimliğimizi, güvenliğimizi savunmak için en iyi yapı olan ulusu savunuyorum. , özgürlük ve refah” dedi.