fbpx

İsviçre’den orduya iki milyardan fazla yatırım

Paylaş

İsviçre Ulusal Parlamentosu , Federal Hükümet tarafından önerilen 2,3 milyar franklık İsviçre ordusuna yatırımları onayladı. 2,3 milyar franklık yatırım onayı ise 2020 yılındaki yatırımlar ile kıyasla daha az. İsviçre ordusu 2020 Yılında 2,7 milyar frank yatırım yapmıştı. 

Ulusal Parlamentonun onayladığı 2,3 milyar frank’ın 854’ü silahlanma, 272 Milyon frank ise ordu teçhizatı için, 628 milyon ise emlak kiraları ve tedarikleri için kullanılacak.

Savunma Bakanı Viola Amherd yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar CO2 emisyonlarının 2001 yılına kıyasla yüzde 40’lık bir azalma olduğunu söyledi.

Federal Hükümet (Bundesrat) orduyla ilgili yayınladığı mesajında, beş hedef belirlendiğini, ve bunların iletişim sistemlerini geliştirmek, ordunun hızlı bir şekilde operasyonal  olması, siber saldırılara karşı daha iyi korunması, güvenilir iletişimin garanti edilmesinin sağlanması amacını taşıdığını açıkladı. İsviçre Ordusunda Bilgi işlem merkezini 79 milyon ve Hava kuvvetleri koruma altyapılarının 66 Milyon franklık bütçe ile yenilenmesi hedefleniyor.