fbpx

A Milli Erkek Voleybol Takımı Hollanda’ya 3-1 mağlup oldu

Paylaş

A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Şampiyonası C Grubu’ndaki 4. maçında Hollanda’ya 3-1 yenilerek liderliği rakibine kaptırdı.

Finlandiya’nın Tampere kentinde oynanan C Grubu’ndaki 3 maçını da kazanarak gruptan çıkmayı garantileyen “Filenin Efeleri” Hollanda ile karşılaştı.

Karşılıklı sayılarla başlayan müsabakada 6-6’dan sonra etkili servisler atan A Milli Takım, 14-9’luk üstünlük sağladı. Milliler, Hollanda’nın arka arkaya aldığı sayılara engel olamayınca 16-16’da beraberlik geldi. Çekişmeli geçen son bölümünü iyi oynayan Türkiye, seti 25-22 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. A Milli Takım, birkaç kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı. Buna rağmen düşmeyen ve son ana kadar oyunda kalan Türkiye, seti 27-25 kaybetti ve skora 1-1’lik denge geldi.

Mücadelenin 3. setinde 4-3’te geri düşen milliler, uzun süre rakibini 2-3 sayı geriden takip etti. A Milli Takım, ilk 2 sette etkisiz bir görüntü çizen Adis Lagumdzija’nın devreye girmesiyle 19-19’da eşitliği yakaladı. Milli Takım, karşılaşmanın en etkili isimlerinden Nimir’i durdurmakta zorlanınca Hollanda durumu 24-22’ye getirdi. İki kez set sayısına izin vermeyen Türkiye, 25-24 üstünlük yakaladı. Bir kez set sayısından yararlanamayan ay-yıldızlılar, rakibinin seti 27-25 kazanmasına engel olamadı. Hollanda, setlerde 2-1 üstünlük kurdu.

Dördüncü sette Efe Mandıracı da etkili olmaya başlayınca A Milli Takım üstün bir oyun ortaya koydu ve 12-6’da 6 sayılık fark yakaladı. Sonrasında toparlanan ve iyi savunma yapan Hollanda, 18-18’de beraberliği yakalayıp, 20-19’da öne geçti. Bu skordan sonra üstünlük birkaç defa el değiştirdi. Kalan bölümde daha etkili hücum eden Hollanda seti 25-23, maçı da 3-1 kaybetti.

Bu skorla A Milli Takım gruptaki ilk yenilgisini yaşadı. Hollanda, puanını 10’a çıkarırken, Türkiye 9 puanda kaldı. Bu sonuçla grup liderliği Türkiye’den Hollanda’ya geçmiş oldu.

A Milli Takım, gruptaki son maçını 8 Eylül Çarşamba günü ev sahibi Finlandiya ile yapacak. Müsabaka Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak.