İsrail güçlerince gözaltına alınan Küresel Sumud Filosu organizatörlerinden Thiago Avila’nın başına aldığı darbe nedeniyle iki kez bilincini kaybettiği bildirildi. Avila ile birlikte gözaltına alınan Saif Ebu Keshek’in de açlık grevine başladığı açıklandı
İsrail güçlerince gözaltına alınan Küresel Sumud Filosu organizatörlerinden Thiago Avila’nın darbe sonucu iki kez bilincini kaybettiği ve beraberinde gözaltına alınan Saif Ebu Keshek ile birlikte açlık grevine başladığı duyuruldu.
Küresel Sumud Filosu Türkiye’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İsrail tarafından alıkonulan organizasyon yöneticileri Thiago Avila ve Saif Ebu Keshek’in durumuna ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, “İsrail tarafından kaçırılan Global Sumud Filosu yönetim ekibimizden Thiago Avila ve Saif Ebu Keshek’in sözde İsrail mahkemelerinden görüntüsü yayınlandı” denildi.
Hukuk ekibinden alınan bilgilere göre Avila’nın başına aldığı darbe nedeniyle iki kez bilinç kaybı yaşadığı aktarılan açıklamada, “Ayrıca iki arkadaşımız da şu an tepki olarak açlık grevine başladı” ifadelerine yer verildi.
Küresel Sumud Filosu, Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı amaçlayan uluslararası girişimler arasında yer alıyor. İsrail’in gözaltı işlemlerine ilişkin uluslararası kamuoyunda tepkiler sürüyor.
Kaynak: Artı gerçek



